Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Relativně příjemná expozice vojenské akce dvou odstřelovačů kdesi v Ethiopii se přesouvá do hor, kam hlavní hrdina po ztrátě přítele a naváděče (americká armáda je v tom zase nechala) odchází na odpočinek, aby mu věrný hafan mohl donášet pivo z ledničky a tu a tam ho mohly navštívit armádní špičky, aby mu vyložily na stůl svůj plán při záchraně amerického prezidenta. Jak už to tak ale bývá, tak se někde stane chyba a ze Swaggera se stává nepřítel číslo jedna, po kterém jdou všechny dostupné policejní složky. Na plátno tak vstoupí i dosti děravý scénář (přitom první půlka je na daný žánr i docela chytrá) a výsledkem je tak spletenec nesourodých nápadů i trapných momentů, zejména, když zabrousíme pod povrch vládních konspirací. Fuquova oldschoolová akce sice s přibývajícími minutami lehce zevšední, ale ten chlap prostě umí přitáhnout testosteron. Zahrává si s těmi nejprovařenějšími klišé daného žánru, škoda, že zapamatovatelných scén tentokrát moc nepřináší. Mark Wahlberg je bourák, který nepovolí, to, co má předvádět, mu bez potíží věříme. Kdysi jsem ohrnoval noc, při opakovaném zhlédnutí po letech docela velká spokojenost. Takže na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Režisér Fugua, jako kdyby nevěděl jestli má jít spíše cestou konspiračního politického thrilleru, či spíše cestou ala „Rambo“. Na to první má fakt směšně napsané postavy. Především záporáci, kteří se smějí masakrům, které přímo rozkázali, jsou tak nějak ža moc. A jejich spiknutí je až příliš laciné. No a aby mohl být film považován za dobrou řežbu mu zase chybí nějaké akční scény, které by nábojem převyšovaly průměrný americký seriál z devadesátých let. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Odstřelovač scénáristicky, obsahově i zpracováním velmi vydařený a dynamičností nabitý snímek. Scénář mi přišel kvalitní se spoustou chytlavých dialogů, vizuální podoba je velmi vytříbená a vysoké množství akce, napětí a povedených scén mi ani na chvíli nedalo prostor pro nudu. Děj nestagnuje, stále se vyvíjí kupředu. Shooter se mi líbil a přesto mi na něm něco nesedělo. Snad vyznění některých dialogů, nebo... nevím, zkrátka zase to Něco:) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Tržby v USA za první víkend: 14 523 571 amerických dolarů (2806 kin). Celosvětové tržby: 95 696 996 amerických dolarů. Náklady na výrobu: 61 milionů amerických dolarů. (Steew)
  • Okrem iného sa musel Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) naučiť vyvíjať špeciálne dýchacie techniky, trénovať streľbu z 1100 metrov a používať maskovacie obleky. (Greenpeacak)
  • Puška M82, kterou na začátku používá Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg), je samonabíjecí zbraň, kterou není třeba po každém výstřelu natahovat, jak je tomu ve filmu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama