Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Main Titles [2:24] ,2. Swagger Contemplates [1:04] ,3. Swagger Visits Target Sites [2:52] ,4. Swagger Cuts the Power/Memphis in Church [3:02] ,5. River Barge Escape [2:54] ,6. Infiltrating the Cabin [3:25] ,7. Recon Report/Motorcade [3:39] ,8. Swagger Finds Sarah [2:01] ,9. Meeting in the Mountains [8:16] ,10. Assassination [5:55] ,11. Memphis' Theory [1:47] ,12. Brothers in Arms [5:42] ,13. Sarah & Swagger [1:34] ,14. Shootout in Virginia [4:53] ,15. Revenge [4:10] ,16. Nasty Letter - Otis Taylor [5:05], ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh s mnoha klišovitými momenty je chytře zahalen efektními akčními scénami, zejména úvodní a závěrečné headshooty jsou luxusní a šmrncovní. Ono vůbec tu teče krev proudem, co se kolem Boba Lee Swaggera mihne a smrdí to záporáckým pachem, padá to ve vteřině k zemi s prostřílenými částmi těla, desítky věcí tu vybuchují, včetně dost dobré exploze vrtulníku. Dějově je to ošoupané jako vrata u chlíva, ještěže je Mark Wahlberg drsňáckej ranař a Michael Peňa dobrej herec. Danny Glover sípá jako Darth Vader s přetrhanými hlasivkami, jinak mi připadá jako nějakej přišmrdovač u Mekáče. Docela hodně se toho napovídá kolem ostřelovačských technik, jako síla a rychlost větru, vlhkost vzduchu, nevím... jestli tohle viděl a slyšel někdo, kdo se ve střílení na kilometrové vzdálenosti vyzná, musel se buď řezat smíchy nebo vzteky odstřelil pár cizích králíků na druhém konci vesnice. Ať se v tom už nepřehrabuju jako koroner ve střevech: vcelku dynamický film, plný akčních scén s přesnou muškou, standardních hereckých výkonů, avšak s prorezavělou konstrukcí a slabým příběhem. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/95 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Jde o poslední film, který byl promítán ve známém kině Mann National Theater ve městě Westwood předtím, než bylo 20. dubna 2007 zavřeno. (don corleone)
  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama