Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo pocítite, keď zastrelíte civila? Spätný náraz pušky.“ Príjemné prekvapenie. Od kúsku, v ktorom sa stretli Antoine Fuqua a Mark Wahlberg som nič dobré nečakal, ale nakoniec som sa dočkal sympaticky staromódnej fušky s dôrazom na detail i celok, atmosféru i hercov (najmä Danny Glover a Ned Beattly alias „prasa“ z Vyslobodenia). K tomu sústredený Wahlberg a výborné, drsné akčné scény, ktoré ma príjemne zaskočili nekompromisnou krvavosťou (snáď dvadsať vybuchnutých hláv v jednom filme!). Nie je to pecka, ale mám slabosť pre snajperov. Diváci obecne však už až takí nadšení neboli, snímka pri rozpočte 61 miliónov ich na celom svete trhla ledva 95. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh s mnoha klišovitými momenty je chytře zahalen efektními akčními scénami, zejména úvodní a závěrečné headshooty jsou luxusní a šmrncovní. Ono vůbec tu teče krev proudem, co se kolem Boba Lee Swaggera mihne a smrdí to záporáckým pachem, padá to ve vteřině k zemi s prostřílenými částmi těla, desítky věcí tu vybuchují, včetně dost dobré exploze vrtulníku. Dějově je to ošoupané jako vrata u chlíva, ještěže je Mark Wahlberg drsňáckej ranař a Michael Peňa dobrej herec. Danny Glover sípá jako Darth Vader s přetrhanými hlasivkami, jinak mi připadá jako nějakej přišmrdovač u Mekáče. Docela hodně se toho napovídá kolem ostřelovačských technik, jako síla a rychlost větru, vlhkost vzduchu, nevím... jestli tohle viděl a slyšel někdo, kdo se ve střílení na kilometrové vzdálenosti vyzná, musel se buď řezat smíchy nebo vzteky odstřelil pár cizích králíků na druhém konci vesnice. Ať se v tom už nepřehrabuju jako koroner ve střevech: vcelku dynamický film, plný akčních scén s přesnou muškou, standardních hereckých výkonů, avšak s prorezavělou konstrukcí a slabým příběhem. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/95 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Režisér Fugua, jako kdyby nevěděl jestli má jít spíše cestou konspiračního politického thrilleru, či spíše cestou ala „Rambo“. Na to první má fakt směšně napsané postavy. Především záporáci, kteří se smějí masakrům, které přímo rozkázali, jsou tak nějak ža moc. A jejich spiknutí je až příliš laciné. No a aby mohl být film považován za dobrou řežbu mu zase chybí nějaké akční scény, které by nábojem převyšovaly průměrný americký seriál z devadesátých let. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, přišlo mi to dost nudný. Akce pomálu, příběh trapnej a Mark Wahlberg přehnaně drsnej, při těch jeho „profesionálních“ kecech sem uchcával smíchy, ostatně celej příběh je jedna velká stupidita, kterýmu se dá akorát tak smát. Taky by mě zajímalo kde vyhrabali toho arabáka jako agenta, nekoho tak neschopnýho sem snad ještě neviděl a krom toho, celej ten charakter ve filmu je pěkně trpanej, až skoro ubohej. jediný co trošku potěší je tu a tam slušná akce, i když opět v čele s přemachrovaným Wahlbergem a taky Danny Glover, sice nevim, kdy začal tak děsně šišlat, ale záporák mu kupodivu celkem sed ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhý. Já vím, řikám to pořád, ale jen protože je to pravda. Třeba tady bych uplně vyhodil postavu toho FBI agenta, byla naprosto zbytečná a jediný světlý a ospravedlnitelný chvíle jeho existence byly, když si povídal s Rhonou Mitrou (která by tam bez něj nebyla). Když je na scéně Wahlberg, tak je to hustý. Jeho hrdina je sniper s asi největším bodycountem na světě a do impozantního skóre si v průběhu filmu přidá i dva vrtulníky, prostě frajer. Jeho holka je hezká, slizoun s co jí má jako rukojmí je slizkej, Danny Glover válí atd. atd. Nekompromisní finále mi hodně zvedlo náladu, už jsem myslel že zlo z toho vyvázne a to se u těhle filmů nepromíjí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)
  • V USA film vyvolal menší vlnu kontroverze, protože zobrazuje republikány jako šílené vrahy a demokraty jako pacifisty. Celkově jsou tu však politici vykreslení jako zkorumpovaní lidé. (imro)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) je levák. Kvůli filmu se musel během už tak dost náročného výcviku naučit střílet jako pravák. (Siriuss)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama