Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (677)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako spotřební áčkové béčko, slepující z hromady klišé, výbuchů, efektně rozestřílených hlav a úchvatných rad pro snipery-začátečníky prostinkou přímočarou story, stejně nenápaditě natočenou jako napsanou, vám ODSTŘELOVAČ dopřeje kýžené odfrknutí. A Mark Wahlberg v hlavní roli pak kupodivu až tak nevadí. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Commando meets Bourne. Až na to, že to nenatočil Greengrass. Ale to je napokon dobre, pretože Anton Fuka ide tvrdo cestou oldschoolového snímania (zhruba prvá polovica 90. rokov). Vidieť dnes akčný film s plynulými, panoramatickými zábermi a bez epilepticky sa trasúcej kamery, to je nesmierne osviežujúce. Rovnako príjemné mi z akéhosi dôvodu (možno nostalgia za zlatými časmi žánru) prišli všetky tie ťažkotonážne klišé ("vojak, ktorý ukáže spolubojovníkovi fotku svojej priateľky, v nasledujúcej scéne zomrie"). Celkovo je to blbučké, zúfalo predvídateľné a žiadny z hercov sa nevymaní z šedého priemeru, ale... Súčasnému akčnému filmu, ktorý tak nekompromisne ide R-kovou cestou a je v ňom viac vybuchujúcich hláv než v Úsvite mŕtvych, proste nemôžem udeliť nižšie hodnotenie ako 7/10. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prototyp dokonale tupého béčkového paskvilu, ktorý sa v červených číslach drží len podivným konaním vesmírnych síl. Vlastne tu ani niet čo komentovať. Na žiadne guilty pleasure sa nehráme, Marky Mark to nemá šancu zachrániť a Fuqua by si mal uvedomiť, že môže Joelovi Schumacherovi leda tak čistiť topánky. A len za vždy krásnu Kate rozhodne zvyšovať nebudem. 35% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, že Odstřelovač bude průměr. Přesto je to pro mě průměr dosti výrazný a zábavný, tak jak na akční film být má. Mark Wahlberg mi dokázal, že je opravdu solidní sympatický herec a začínám ho mít v oblibě čím dál tím více. Samotný příběh sice není žádný zázrak. Jde o jedno velké spiknutí právě proti němu a i když se stále něco děje, není to natolik impulzivní, aby to diváka dokázalo chytit a nepustit. Sázení na efektivitu se sice pokaždé nemusí vydařit, ale zde má své místo a právě proto si hraje na velkofilm, který není, ale každopádně zabaví. Neurazí ani nepřekvapí, jak příběhem tak akcí, které je alespoň slušně natočená. Antoine Fuqua není špatný režisér. Snaží se o velkolepou show, což se mu pokaždé nepovede. Víceméně on sám už zazdil pár nadějných projektů. Tento se k nim řadit nejspíš nebude. Zachraňuje ho totiž dost iniciativní Mark a jeho odstřelovací puška, která by dokázala udělat díru do zdi na takovou vzdálenost, až by se divákovi při pohledu na něj protočily panenky. --- Nejsme na divokém západě, aby se to tu řešilo zbraněmi. I když občas by to bylo zapotřebí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Když se Swagger (Mark Wahlberg) pere se dvěma policisty, má na sobě bundu a čepici Philadelphia Eagles. Mark Wahlberg hrál ve filmu Nepřemožitelný (2006), který pojednává o barmanovi hrajícím za Eagles. (don corleone)
  • Do některých kin byl film dodáván pod názvem Stars. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama