Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Ridick 

všechny recenze uživatele

drama akych tu bolo uz mnoho, ale predsa je niecim vynimocna...v prvom rade swank je nadpriemerna, ale nie vynikajuca ako v ostatnych filmoch... citit az prehnany patos pocas, no hlavne na konci filmu. ako moze u niektorych jedincov sposobit vacsiu slzavost a smrkot, ale z mojej strany sa mi zda ze to bolo vyumelkovane. dalsim nesvarom je dejova linia tykajuca sa ucitelkinho manzela, kt. bola vseobecne stratou casu a nicila tak atmosferu ako aj tempo filmu...ale je jasne ze cely film je nieco viac a ma velku vypovednu hodnotu, kt. nie je vnutena, ale proste ukazuje divakovi aky je zivot a ako je ho mozne zmenit...80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obohraná platňa filmov o rasizme a jeho vysporiadaním sa v Amerike je už poškrabaná. V tom množstve snímkov o rovnakej téme musí byť dielo výnimočné, aby prekvapilo. Príbeh učiteľky, ktorá učí deti, kde je v každý v gangu a kde každému už niekto zomrel v prestrelke je len málo uveriteľný, hoci by sa dial aj v samotnom Bronxe. Úplne som chápal jej manžela, ktorý sa s ňou rozviedol. Ženská sa dennodenne zaujíma len o nejaké primitívnych výrastkov a o muža nejaví záujem. Skutočne som chcel niečo nájsť, čím by som dostal svoje hodnotenie na vyššiu úroveň. No v porovnaní s mojim najobľúbejenším filmom podobnej tématiky - Crash – nemohlo Medzi riadkami veľmi obstáť. ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dokonalé a velmi působivé... Tohle je přesně můj šálek kávy. Žánr drama, téma holocaust, děti ulice a jejich osudy, to je přesně to, co mě dokáže zaujmout. Do toho ještě přesvědčivá Hilary Swank, bez ní by to bylo přeci jen chudé. Její výkon si Oscara opravdu zasloužil! Sice tento snímek asi zas na dlouhou dobu neuvidím, ale můj pohled na toto ožehavé téma změnil dokonale. A co víc, rozesmál, nechal v napětí a nakonec dojal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Téma je patřičně hutné, dramaturgicky solidně zpracované. Hilary Swank není nikdy krok vedle a téma války studentů v rozbouřeném L.A., plného etnických menšin je velmi zajímavý a zřejmě i poměrně reálně zpracovaný. Není to snímek na několik podívání, v podstatě podruhé už nemá co nabídnout, ale jako "povinnost" v rámci žánru, proč ne. Hilary opětně předvádí koncert a potvrzuje, že je momentálně nejlepší herečka Holywoodu. ()

Eviator 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se objevuje mnoho snímku zabývající se etnikou. (např. Crash a Babel) Tento snímek ve stylu filmu "Nebezpečné myšlenky" ukazuje na problémy gangů z výsledku integrace škol, na jedné dříve výběrové škole, inspirované skutečnými událostmi. Jen škoda, že vše o co se paní G snažila mi přišlo trochu nereálné. I tak to byl velmi vydařený snímek, který se po pomalém startu příjemně rozjel. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)
  • V záběru, kdy učitelka oznamuje třídě, že je nebude učit ve třetím ročníku, je na tabuli rozepsané slovo "narrative", a to pouze jako "na". Hned v dalším záběru je však slovo plně dopsáno i přesto, že se učitelka ani o krok nepohnula. (ČSFD)
  • Všetci pozostalí v múzeu holokaustu boli skutočnými preživšími. (Karush)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama