Reklama

Reklama

Dvojnásobná držitelka Oscara Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím, učitelka Erin Gruwell musí bojovat s předsudky autorit, jestliže jí záleží na těchto studentech. Děti vypráví vlastní příběhy a poslouchají příběhy ostatních, skupina pravděpodobně "nevzdělatelných" teenagerů objeví sílu snášenlivosti, znovu získají své zničené životy a změní svůj svět. S elektrizujícími výkony hvězdného obsazení, včetně držitele Zlatého glóbu Patrick Dempsey (Grey´s Anatomy) a zpěváka Maria, film Mezi řádky je založený na uznávaném bestselleru, "The Freedom Writers Diary". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

BobStClar 

všechny recenze uživatele

Film jede, má příjemné tempo. Ale přiznám se, že nejsem z těch kteří ujíždějí na usmrkaných filmech. Některé pasáže jsou prvoplánové, hraničící až s citovým vydíráním, ale jsou režijně zvládnuty velmi zručně, díky čemuž tohohle vynucování průměrný divák nepostřehne. Jinak film ale určitě stojí za to vidět, je znatelně lepší než film stejného rázu Nebezpečné myšlenky. Tož tak. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velmi podmanivy, podnetny,uprimny  a velmi silny film pro zralejsi publikum. Amerika je pro me nejextremnejsi zeme na svete s mimoradne divnymi lidmi a nasilnickou kulturou. Pri sledovsni budete smutni, stastni, v rozpacich a nakonec vycerpani. Postavy jsou az moc typicke. Vse je zasazeno do rasivych nepokoju v Los Angeles v roce 1992. Je to politicky pohled z leva. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hillary Swank je pohledná a kvalitní herečka, která své role ztvárňuje přesvědčivě a bez výkyvů. Je to zároveň jediný skutečně pozitivní bod tohoto snímku, který potápí nepřesvědčivý scénář. Ono je sice hezké, že příběh vychází ze skutečné události, jenže celou problematiku scénář příliš idealizuje a uspěchává. Proměna ukázkových sígrů, členů gangů a příslušníků pouličních komunit ve vzorné čtenáře klasické literatury a výrobce emotivních esejů je prostě příliš zkratkovitá a ve svém důsledku směšná. Takhle jednoduše to totiž v reálném světě nechodí. Charaktery jsou černobílé a celý film je ve výsledku spíš aktivistický produkt než film ze skutečného života. A to píšu s plným vědomím, že cíle snímku ukázat, že nikdo není předem na odpis, jsou mi vlastně hodně blízké. Celkový dojem: 45 %. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Nebezpečné myšlenky" s Michelle Pfeiffer - to je to první, co se člověku vybaví ihned po přečtení synopse tohoto, jen o pár let mladšího, snímku. Ne že by "Mezi řádky" byl špatný film, ale zkrátka dojíždí na to, že tohle téma už tady jednou bylo. Navíc mu úplně chybí snaha přinést k dané tématice cokoli nového. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tímhle filmem se v ČR zavděčit je prostě problém. Český divák je denně bombardován americkou kulturou a tohle na něho shlíží jako laciná vykrádačka blbých teen komedii. Fakt, že se tam střílí, nikoho nezajímá. Je to plné klišé, i když se tvůrci snažili, aby to tak nevyznělo. Hilary Swank se snažila sebe víc, ale nějak neobstála. Doporučuji shlédnout bez dabingu, protože ten tomu dodává ještě více legrace, než by kdo chtěl. Dabing o hvězdičku méně. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (5)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie Freedom Writers. (MikaelSVK)
  • V záběru, kdy učitelka oznamuje třídě, že je nebude učit ve třetím ročníku, je na tabuli rozepsané slovo "narrative", a to pouze jako "na". Hned v dalším záběru je však slovo plně dopsáno i přesto, že se učitelka ani o krok nepohnula. (ČSFD)
  • Scénář čerpal z knihy "The Freedom Writers Diary" od Erin Gruwellové a dětí z Wilsonovi střední školy. (mi-ib)

Související novinky

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama