Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na prázdniny s panem Beanem jen na vlastní smích. Do cestovního kufříku si přibalit dobrou náladu a hlavně se vyvarovat trapasům, zapomenutým zavazadlům ve vlaku, a případně se skamarádit s rusky mluvícím chlapcem a Rodenem. Z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu, jsem byl s filmem spokojený. Dokonce jsem se více jak polovinu stopáže bavil nad dobrou implantací ikonického komika do děje. To se v předchozím filmovém přetažení vtipně svérázné postavičky z televizních obrazovek na plátna kin, až tak moc nedařilo. Spousta gagů zasáhla cíl a do toho chytlavá písnička, když se Bean prohnal peletonem závodníků. Film měl výborný spád až do doby, kdy se dějově přesunul do kina. Najednou z filmu vyprchal život, radost a nadšení a začala taková podivně koncipovaná trapná zívačka. V kině se totiž nevyskytl jediný gag. Dafoe si zase hrál na démonického režiséra a jeho kreace do výsledného optimistického pojetí moc nezapadla, i on samotný zde působil až moc hvězdně, což trochu rušilo. Prázdniny pana Beana byly veselé, a až to závěrečné balení kufrů připomínající odjezd domů z příjemného pobytu, bylo lehce otravné. Však to znáte, jak to chodí. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Jak zde několik lidí správně napsalo tohle NENÍ Mr. Bean. Ten pravý žije v minimalistických půlhodinových skečích, nepotřebuje efektní scény, překombinované zápletky ani jakékoliv jiné filmařské berličky, ten pravý je utopen v osmdesátkové patině thatcherovské Velké Británie. Prázdniny jsou veskrze trapným a nudným filmem, který se líbí maximálně šestiletým dětem a který obsahuje jen jediný vcelku oslnivý moment (ano, film Plyaback Time režiséra Carsona Claye který bych strašně rád viděl celý). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si návrat pana Beana určitě nezaslouží. Mně se to totiž opravdu líbilo. Pan Bean mě dokázal rozesmát jako tenkrát a to je účel, se kterým hodlal natočit tento film. Přitom řikal, že už nikdy nechce s jeho alter egem mít nic společnýho. Jsem rád, že svůj cíl nesplnil. Jeho průjezd Francií za to totiž určitě stojí a néé že ne! A i když je tam pár scének humorně nic moc, převyšují je ty podařené a zábavné. Jediné co mi opravdu vadilo, tak snad ten opravdu bláznivý příběh, ale u něj je to nejspíš povinností. U těchto prázdnin věřím, že se na ně s radostí znovu a rád pokud budu moci podívám. Jeho přiblblý úsměv mi za to určitě stojí. Mimochodem Willem Dafoe režisérsky fakt válel... --- K čemu je policista se zlomeným srdcem? Bez tebe nejsem nic, nic, nic, nic, nic....NIC! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborný závěr filmu, herci ve vedlejších rolích, pěkná hudba, zdárně využité scenérie Francie -první hodinu je děsná nuda, nevyužitý potenciál, špatné načasování gagů a v podstatě scény nejsou vystupňované./// Pro mě je Největší filmová katastrofa petihvězdičkovím filmem. Beana mám rád a jeho příhody rovněž. I proto je pro mě tenhle film spíše zkamáním. Naštěstí né velkým. Protože to nějak neřeším a tentokrát je mi to celkem volné. Spíš si říkám, že je škoda, že jsem se tolik nenasmál. Určitě ne tolik jako u jiných epizod s panem Beanem. Ze začátku jsem z filmu měl křeč a ve 40cáté minutě si říkál: "Ještě že to má jen 90 minut". Opravdu mě žádná scéna nerozesmála. Snad jsem se jen párkrát pousmál. Zklamala restaurace. Zklamala cesta vlakem. Až ve chvíli kdy na plátno vstoupí Emma de Caunes, tak se film rozáří, začne být zajímavý a zábavný. To bohužel až v poslední půlhodině. Velice mě pobavili scény v kulisách 2 světové. A ještě více filnále v Cannes, které je věrně Beanovské a prostě celkově senzační. Být takový celí film dám jistě o * víc. Možná i plný počet. Jenže takhle je to rozporuplný film, který nakonec pobaví, ale když se na něj podívám znovu, tak jen na poslední půhodinu./// Celkem 62%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)
  • Beanův (Rowan Atkinson) oblíbený medvídek, kterého si v seriálu Mr. Bean (od r. 1990) bral na dovolenou, se ve filmu nevyskytuje. (imro)

Reklama

Reklama