Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se na mě podepsali mé zdravotní problémy, které mě poslední dobou trápí, protože na rozdíl od většiny zdejších uživatelů, mám na tento film trochu jiný názor. Určitě nepatřím k těm, kteří by často nepoužívali v komentářích kritiku, ale tentokrát si dovolím nesouhlasit. Poslední legie určitě nepatří mezi TOP ve svém žánru, scénář místy vaří z vody a člověk se u toho místy i nudí – ale dát tomu ODPAD, nebo 1* může jen ... Pardon, nechci vám brát vaše názory, ale tento kousek má určitě na víc. Nejde o nic světoborného, před čím by se měli ostatní klanět, nebo by měl film dostat několik Oscarů, ale solidní muzika, pěkné prostředí, nádherná Aishwarya Rai Bachchan a kostýmy mají rozhodně navíc, než jednu hvězdu!!! Jinak je ovšem pravdou, že pro historiky tento film asi moc velkou váhu nemá. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Poslední legie není tak hrozný snímek jak tady mnozí píšou. Kdyby film měl větší rozpočet a hlavně lepšího režiséra byl by to nářez. Bohužel bitvy působí moc jednoduše, ale aby také ne, když proti sobě válčí pár bojovníků místo několika tisícové armády. Zde byl potenciál hodně nevyužitý. Vůbec by mi pořádný remake nevadil. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy sú zlátaninkami všetkého možného, k čomu sa režisér a scenárista dostali. Pri tomto filme, to bola určite legenda o Excalibure, pád Rímskej Ríše, či dokonca Pán prsteňov. No vážne. Ale nebolo to zas až tak zlé, takže klady. Hral tam Colin Firth, síce to volo miestami komické, ale no, čo už. Hrala tam sexi ženská v hlavnej úlohe, tak to bolo v poriadku. A bol tam ešte jeden zlatý no neznámy herec.....Príbeh bol prekombinovaný, miestami komicky dramatický. Tak 50%Pozerať sa to dalo ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Sacred Pentangle - Patrick Doyle ,2. The Coronation ,3. The Goths Seize Rome ,4. The Wrong Answer ,5. The Secret Sword ,6. The Escape From Capri ,7. The Nestor's Betrayal ,8. The Journey To Britannia ,9. The Hadrian's Wall ,10. The Excalibur ,11. The Sword Play Romance ,12. The Who Killed Them? ,13. The Battle Of Hadrian's Wall ,14. The Death Of Vortgyn ,15. The No More War , ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Ano, už podle traileru bylo vidět, že Poslední legie bude mít problémy. Ovšem, že to bude až tak hrozné jsem nečekal. popravdě na legii není nic k vidění. Snaží se navázat na vlnu historicko-fantasy snímků, ale trefuje se úplně mimo. Scénář je napsán jako pro nějakou argentinskou telenovelu a nezachrání to ani Colin Firth nebo Ben Kingsley, popravdě vůbec nevím, jak se mohli k takhle hroznému filmu dostat. Příběh je dokonce tak stupidní, že vás místy i docela rozesměje:)____Špatná výprava, nezajímavé efekty a naprosto fádní a všední záběry dávají filmu ten správný look béčka roku._____Choreografie bojů mi dost často připomínala televizní xenu (nebo že by strážce vesmíru?:) a je hrozně vidět, jak se šetřilo kde se dalo, takže vás nečekají žádné velkolepé bitvy, ale pouze malé inscenační rvačky, které vám jako divákovi moc adrenalin nezvednou...____Vlastně ani nevím, o čem všem bych tu měl psát, protože kamkoliv se kouknu, nikde nenajdu něco, co bych mohl pochválit... Tu jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se občas i zasmál a odcházel od filmu v dobré náladě, protože některé scény, jakkoliv měli být asi dramatické jsou naprosto k popukání. Nejvíc asi scéna kdy Ben Kingsley visí svázán na provazu a přitom prožívá chvilku osvícení a navádí mladého Sangstera (Romula Augusta), kam má jít, aby našel Artušův meč - určitě si na mě vzpomenete až to uvidíte:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)
  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama