Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Crazer 

všechny recenze uživatele

V historických filmech si určitě libuju, ale tento film toho opravdu důkazem není. Nezařadil bych ho do béčkových, ale je typickým příkladem céčkových filmů. Hned od začátku jsem tušil, že film se bude odvíjet nesprávným směrem, děj mě po pěti minutách hodil do boje, aniž by se člověk rozkoukal. Snímek ničím novým nenadchl a ničím neoslnil, tzv. uzívaný film, který se nedoporučuje pro víkendové diváky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si aspoň myslel, že tento snímok má pevný základ a stroskotalo to na peniazoch a zlej réžií, ale po tom čo som sa dozvedel na konci tohto "diela" by mal Doug Lefler predsa len ostať u TV filmov. Práve tam patrí aj táto rozprávka. Mám rád historické snímky, avšak takúto "slataninu" som už vážne dávno nevidel. Veľkolepá výprava, skvelá kamera, strih a efekty - tak o tom môžete iba ak snívať. Celý film vypada lacne, až na pár svetlých okamžikov a celkovo nemá čo ponúknuť. O herectve by som radšej pomlčal, aj keď ide o zvučné mená. Ak by som to bral ako paródiu na snímky podobného formátu, tak za 2*. Po tom, čo som sa dozvedel, že Spišský Hrad je v Anglicku... YEAH - zbytočnosť. Hlúpe prevedenie, ktoré skôr urazí ako poteší 1/10 ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Tento titul celkem očekávaně zamířil do složky, kde skladuji filmy společnosti Asylum, novější počiny Muže s cejchou smrti a jiné zábavné skvosty a kterou jsem příznačně nazval "Filmové sračky". "Poslední legii" vévodí totální pitomost a tak ji nezachrání zajímavé lokace ani slušné obsazení, to můžu mít Kingsleyho rád jak chci a krásná Aishwarya může být stokrát miss Universe. Za ni bych tu jednu * klidně dal, ale zprznění kvalitní předlohy ji zase maže :-). ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Utahane, unavne, nuda. Navic silene otravne - ve chvilich, kdy na malickeho cisare otcovsky pohledne Firth nebo naopak matersky ta Indka. Jako by si rikali: "S detma nam to jde, tak kdy do toho prastime?"... Byla bych pekne nastvana, kdyby tomu Firthovi tolik neslusel mec a nebyt zaverecne pointy. Ja rada mysticismus :) ()

Ridick odpad!

všechny recenze uživatele

je mozne, aby sa aj v 21. storoci dokazal natocit historicky snimok takych shitnych kvalit ako keby to bolo z produkcie hallmarku? je, je...a je to skoda, upadok historickych filmov a nechapem ako sa daju niektori kvalitni herci nahovorit na taku frasku akou posledna legia je. este vacsim sklamanim je, ze to bolo ciastocne natacane na slovensku...boze moj, to vsetko co sa tu natoci musi byt velkym prepadakom?? tak skusme nieco natocit z mojho stokarske mesta michalovce. tam by sa natocila nejaka dobra socialna drama...ale to uz vravim z cesty...posledna legia je film plny sprostych citacii z mudrych knih, hrdinskych cinov a la sam doma, smiesnych bojov a peknej indky co je asi jedinym plusom...no nic ...10% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama