Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príliš nechápem tie nízke hodnotia, ale to bude asi tým, že som predlohu nečítal a na rozdiely oproti nej kašlem. Pre mňa to je príjemný nenáročný historicko dobrodružný príbeh so sympatickou partou (Colin Firth ešte pred Kingsmanom ukázal, že dokáže byť akčný líder a Aishwarya Rai je neskutočne sexy), ktorú prenasleduje zábavne prehrávajúci zloduch Kevin McKidd. S trikovou stránkou tiež nemám žiadny problém. Nie je to fotorealisticky dokonalé, ale pôsobí to pekne a trumfne to viacero drahších predigitalizovaných súčasných blockbusterov v ktorých sa kašle na uveriteľnú fyziku. Tu som proste celý čas veril, že sledujem skutočné postavy. No a akcia je na PG-13 rating dostatočne krvavá. Bavili ma hlavne tie komornejšie potýčky v prvých dvoch tretinách. Aj keď má režisér seriálové korene, tak to nie je žiadny packal. Až posledná tretina s tou hromadnou bitkou ma príliš nebavila. Bolo to také príliš tuctové. Holt, rozpočet a rating asi nič lepšie nedovolil. Ale stále to nebola žiadna tragédia. Takže celkovo príjemný film niekde na úrovni tých drahších Hallmarkovských produkcií. 6/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čistý, ale vážne čistý televízny film, ktorý by som ako taký hodnotil pozitívnejšie. Lenže bol to film, ktorý bežal u nás v kinách a jeho scenárom boli bohvie prečo okúzlení Colin Firth, Ben Kingsley alebo Aishwarya Rai. Film kopíruje historické filmy a fantasy s dosť veľkou drzosťou, ale výpravou sa im nemôže rovnať. Ak chcete silou mocou film z Rímskej ríše, to už radšej siahnite po priemernom Centurionovi. ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co napsat o tomto historickém filmu plném legend. Řím je zrazen a následovník imperátora a pár oddaných nachází útočiště ve Velké Británii, kde hledá poslední devátou legii. To je asi vše o příběhu. Samozřejmě nechybí nějaká ta bitva, láska, hrdinské kecy a všechny ty věci, které už známe. Ale že by mi to přišlo jako nějakej velkej průser, to říct nemůžu. I na to, kolik tam bylo blbostí a nejasností, se mi to líbilo a po celou dobu jsem se nenudil. Konec mě pak v tom dobrém smyslu vyvedl z míry. Bohužel co jsem tady opravdu postrádal, byly kvalitní herecké výkony. Jako jediný mě herecky zaujal jen Kevin McKidd v roli neúnavného barbara. Ale dobře se taky koukalo na krásnou bojovnici Aishwaryu Rai. Takže budu velkorysý a dám 3*. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ještě že na začátku filmu bylo řečeno, že je to natočená legenda, jinak bych to hodnotil jinak:). Ale popravdě jsem čekal něco děsného a musím říct, že zas tak hrozné to nebylo - takových 55 %. Některé animace počítačem se fakt nepovedly, no je prostě vidět malý rozpočet. Trochu jiná legenda o Merlinovi, Artušovi a jednom mečíku:o)). ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kevin McKidd je ten nejúžasnější psychopatický barbar s obrovskou sekyrou, pro kterou stále nachází nějaké smysluplné využití, navzdory ztrátě prstu v důsledku nepříjemného střetu s dvanáctiletým císařem, kterého hrál toho času šestnáctiletý Thomas Sangster. Mezi nejvroucnější tužby Kevina McKidda patří okamžik, kdy svou obrovskou sekyru zaboří do malého císaře, v čemž mu usilovně brání znuděný Colin Firth, fanatický Ben Kingsley a skupina bojovníků, které by lépe nespojil stroj nepravděpodobnosti. Bez Kevina McKidda by to bylo neskutečně nudné, tak to bylo jen neskutečně hloupé a podfinancované. A teď si jdu pustit Řím! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)
  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama