Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

teutates 

všechny recenze uživatele

Tragédia 70 rokov, ktorá zrazí americký futbal v meste Huntington na kolená. Pri pohľade na havarované lietadlo v lese Vám bude behať mráz po chrbte, tak ako pri rozhodovaní o tom či bude nové mužstvo a polovica mesta príde pokrikovať "We Are Marshall"! Dosť dojemné scény, vyrovnávanie ľudí v meste so strátou bližnych... Snímok slúži niečo ako pamiatka pozostalým s patriotistickým nádychom. Matthew McConaughey je ako tréner presvedčivý a snaživý, je pravdou že trvalo kým futbal v tomto meste opät povstal - ale dnes patri "We Are Marshall" medzi jeden z najlepších klubov v USA, ktorý vychoval množstvo talentov na profesionálnej úrovni. Mesto žije futbalom, čo je vidieť aj v snímku. Ide o úctihodnú pamiatku... 8/10 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní sportovní drama, ve kterém McG dokázal, že točit umí a zmůže se na víc než na někdy až moc přiblblé Andílky. Jeho svižná a klipová režie se sem hodně hodí a zápasy jsou opravdu pastva pro oči. Dokonce i tu vážnější část ustál, i když se scénář nevyhnul klasickým klišé. Hodně také udělalo skvělé obsazení v čele s výborným Foxem a solidním McConaugheyem. Po tomhle filmu se už Terminátora v McGho režii bojím o trochu méně ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutná snímka. We Are Marshall je snímka inšpirovaná skutočnou udalosťou, odohrávajúcou sa v USA 70.tych rokov. Po páde lietadla s univerzitným futbalovým mužstvom končí futbalový program univerzity Marshall. Lietadlo vtedy v zlom počasí stratilo orientáciu a zrútilo sa v Apalačských horách. Tej noci zahynulo 75 hráčov a ďalších členov tímu, a vedenie univerzity si nedokáže predstaviť, že by v novej sezóne vôbec bolo možné v školskej futbale pokračovať. S tým sa ale nemienia zmieriť 3 hráči, ktorí v lietadle neboli. Je nutné zohnať nového trénera (Matthew McConaughey), hráčov a vôbec všetko potrebné na začatie novej sezóny. Musím ohodnotiť perfektný výkon McConaugheyho, ktorý si zahral naozaj výborne svoju úlohu. V úlohe asistenta trénera uvidíte Matthew Foxa, známeho zo seriálu Lost. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy ze sportovního prostředí. Takové hezké a napínavé. Musim ohodnotit perfektní výkon McConaugheyho, který si zahrál opravdu výtečně svou roli. Ale na druhou stranu Fox (alias Jack z Lostu) hrál pořád stejně. Vystrašený, ublížený a uplakaný výraz. To je asi jeho parketa. Jakoby nic jiného numěl zahrát. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Z počáteční emocionální smetánky, která je sice při tak krutém lidském osudu na místě, ale která mě nikterak nenadchla se postupem času a hlavně po příchodu nového coache stane poměrně slušné sportovní drama. Matthew McConaughey si trenéra Jacka Lengyelho zahrál s velkou chutí a snažil se vystihnout všechny jeho ulítlé grimasy a selské proslovy, myslím že se mu to podařilo. I když záběry ze hřiště sice nejsou v porovnání s ostatními velikány tohoto žánru moc povedené a prostřihy flashbacků z rádoby povedených dramatických scén z filmu při posledním touchdownu mi trochu kazily divácký zážitek, přesto dávám ještě palec nahoru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama