Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Skutočný osud amerického futbalového tímu Marschall. Dojímavé, tragické....a bohužiaľ podľa skutočnosti.....Matthew McConaughey v netipickej roli, ktorú zvládol bravúrne a na ktorého sa bolo radosť pozerať, Ian McShane a Anthony Mackie ktorí akoby to vážne prežili a nádherná, ale dojímavá Kate Mara. A tak ako film aj ja vzdávam hold luďom ktorí prežili tragédiu mestečka Huntington a museli sa vyrovnať so stratou svojich najbližších. Marschall boli, sú a navždy budú. Prečo? Pretože každý obyvateľ Huntingtonu asi kričí ................................................................WE ARE MARSCHALL...............................( my sme Marschall ) ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu děje všichni chodí jen okolo a vzpomínají na všechny ty hráče, co zemřeli v letadle. Příběh se nikam nehne a když nakonci tým složený z průměrných hráčů vyhraje jediný zápas v sezóně a McG nám to poddává jako kdyby vyhráli samotný Superbowl, tak to jsem se od srdce zasmál. I mezi ostatními filmy o americkém fotbale je to jen šedý podprůměr. ()

Reklama

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy ze sportovního prostředí. Takové hezké a napínavé. Musim ohodnotit perfektní výkon McConaugheyho, který si zahrál opravdu výtečně svou roli. Ale na druhou stranu Fox (alias Jack z Lostu) hrál pořád stejně. Vystrašený, ublížený a uplakaný výraz. To je asi jeho parketa. Jakoby nic jiného numěl zahrát. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Americká dráma o družstve amerického futbalu na vysokej škole, ktorú postihne veľká tragédia. Príbeh sa odohráva v 70. rokoch, ale takmer nič tomu nenasvedčuje...okrem teda dvoch účesov žien, bokobrád mužov (také sa ale v 70. rokov veru nenosili), a starších áut a rádií. Príbeh nie je ničím výnimočný, a to aj keď je na základe skutočného príbehu. Čo poteší je kamera, filmový filter, akrobatické kúsky hráčov (pardón kaskadérov) a také tie technické záležitosti filmu, ale celkom aj herecké výkony (hlavne Fox). Škoda, že si Robert Patrick nezahral väčšiu rolu, naňho sa dá pozerať. Takisto sa celkom vydarili humorné scény, ktorých ale nie je veľa. Hodnotenie: 65% ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Jako by toto snad ani nebyl film rezisera McG, ktery proslul klipy a klipovymi remakey Charlieho andilku. Film popisuje osudy lidi a navrat samotneho mesta Huntington v Zapadni Virginii do normalnich koleji, po tragicke udalosti, ktera postihla toto mesta 14.11.1970, kdy pri etecke katastrofe zahynul cely fotbalovy tym vcetne realizacniho tymu mistni Marshall University. Kamera je mozna az moc klidna, dej je mozna trochu rozvlekly, ale to je tim, ze film nema v zadnem pripade pusobit jako 'typicky' americky film, kdy se ze vsech popelek stanou princezny a vse skonci dobre. Film ukazuje depresi, smutek a hledani nadeje, presne tak, jak se to stalo pred 46lety. Matthew McConaughey, David Strathairn a Matthew Fox hraji vazne dobre, nestrhavaji na sebe zbytecne pozornost od pribehu... From The Ashes They Rose. They Are Marshall. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama