Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi smutná snímka. We Are Marshall je snímka inšpirovaná skutočnou udalosťou, odohrávajúcou sa v USA 70.tych rokov. Po páde lietadla s univerzitným futbalovým mužstvom končí futbalový program univerzity Marshall. Lietadlo vtedy v zlom počasí stratilo orientáciu a zrútilo sa v Apalačských horách. Tej noci zahynulo 75 hráčov a ďalších členov tímu, a vedenie univerzity si nedokáže predstaviť, že by v novej sezóne vôbec bolo možné v školskej futbale pokračovať. S tým sa ale nemienia zmieriť 3 hráči, ktorí v lietadle neboli. Je nutné zohnať nového trénera (Matthew McConaughey), hráčov a vôbec všetko potrebné na začatie novej sezóny. Musím ohodnotiť perfektný výkon McConaugheyho, ktorý si zahral naozaj výborne svoju úlohu. V úlohe asistenta trénera uvidíte Matthew Foxa, známeho zo seriálu Lost. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velmi ma prekvapil reziser McG, kt. velmi neoslnil charlieho anjelikmi, ale s marshallmi ukazal, ze predsa v nom tkvie nejaky ten talent, aj ked treba uznat ze podla mna mal slaby scenar poruke, plny silnych slov a hrdinskych vylevov, ako to uz asi byva zvykom v sportovo ladenych filmoch...taktiez dost tam nesedi ten patos, kt. je viditelny pocas celeho filmu, a najviac ked tak nudi...no a este k mcconaugheymu: ten pekne zabodoval a dostava sa z podpriemeru hrdinov romantickych komedii...len tak dalej ()

Reklama

Kracken 

všechny recenze uživatele

Film ze kterého jde ze všeho nejvíc cítit amerika podobně jako z topinek česnek. K americkému fotbalu jsem nikdy vztah neměl a po tomhle filmu ani mít nebudu, což je škoda. Navíc, některé scény ve filmu mi přišly jako vystřižené ze statečného srdce Mela Gibsona, podbarvené podbízivou hudbou. Avšak co se vytknout nedá, je režisérovo oko a schopnost poskládat pár pěkných obrázků dohromady, podobně jako to bylo s Charlieho andílky. Zkrátka McG ví jak působit líbivě na diváka a těch pár scén je opravdu úžasných. Poprvé a docela příjemně, mě překvapil Matthew McConaughey v roli trenéra který oživý mrtvý tým a postaví ho na nohy. Celkově je to však jen dojemný, sportovní, americký film převázaný mašlý, na které je nápsáno (Podle skutečné události) který má filmu dávat punc vyjímečnosti... ale nedává. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey ve mně většinou moc (ať už záporných, či kladných) emocí nevyvolává, ale v tomhle snímku si zadělavá na to, aby se stal jedním z mých oblíbených herců... ano, někdo může namítat, že takových filmů je hodně (a já si to předtím říkala), ale tahle skupinka sportovců si mě získávala víc a víc, až mi to "provařené" téma vůbec nevadilo. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

To som si zase raz pekne poplakal. Aj ked viac kvoli teme nez filmarskemu kumstu. Bolo tu totiz zarobene na ovela viac. Skoda, ze to nebol pribeh mesta, ale stokrat videny pribeh jedneho teamu. Pokojne to mohlo mat o pol hodku navyse a namiesto patetickych scen (v tradicnom hollywoodskom megasladkom prevedeni) sa venovat aj upozadenym postavam a atmosfere. Bolo by to omnoho silnejsie. Takze spokojnost, no nie nadsenie. Netradicne uvolneny McConaughey tiez potesil. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama