Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický film. Bláznivé způsoby McConaugheya jako nového trenéra Marshalls, které pomáhají celému městečku se postavit znovu na nohy po tragickém incidentu. Jako asistenta Foxe (Jacka z lostů) uvidíme v smutnější roli, která se nemůže vypořádat s katastrofou, a cokoliv se děje ve městě to spojuje se vzpomínkami, které následovali před havárií. Je úplně věrohodný jako všichni ostatní, děkan, president Dedmon, Annie Cantrell jako snoubenka jeho syna, stejně tak i pozůstalí 4 hráči. A konec konců, nejtěžší zkouškou je pro ně postavit se znova a znova na hřiště, dokaď nezačnou vyhrávat a tím dát hold všem pozůstalím i mrtvým z týmu a fans marshalls. Nejde tu jen o vítězství. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatný film. Bez cca půl hodiny stopáže, která je poskladána ze zbytečných keců by to bylo i na větší hodnocení než dam. Škoda. Atmosféru to mělo na drama fakt slušnou. McConaughey a Fox sympaťáci, kteří film táhnou. Kate Mara slušná kost, což se nedá, díky účesu, říct o January Jones, která byla v prcičkách 100x žhavější :-) Kdyby se zde pohrálo se stopáži, nebo kdyby nebyl střihač lenivý, tak to mohlo byt o hvězdu výše, takhle 3*. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Standardní výkon METJŮA u filmu, který má na běžného Američana působit jako na Žida Osvětim. Letadlo s čutálisty do meruny se zřítí a v tu ránu je z toho celonárodní tragédie, po které následují jednání "OBMĚNA KÁDRU", "VÍTĚZSTVÍ" a "ZPĚT NA STANDARD". Metráž přepálená, což má za následek divákovu apatii. 65% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Silný film zo športového prostredia. Filmy, ktoré s venujú športovej tématike vždy sľubujú silný zážitok, teda aspoň pre mňa. Zelený tým Marshallov na tom nebol inak. Veľa som sa už o týme a jeho minulosti dočítal pred zhliadnutím tohto filmu tak som vedel asi na čom budem. Vedel som o leteckej katastrofe aj o tom, že tento film bude natočený podľa skutočnej udalosti a konkrétne podľa tejto tragickej udalosti. Znovuvzkriesenie týmu Marshall nemám čo dodať film sa mi páčil, nie len po dramatickej ale aj športovej stránke a to som sa ešte nedostal k perfektným hereckým výkonom. Matthew McConauhgey je jednoducho pán herec a svoje dokonalé herecké umenie dokázal aj v tomto filme, chladnokrvné vžitie sa do úlohy a skutočne precítené emócie, ktoré na tomto základe lomcovali aj som mnou. 85% ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Filmy ze sportovních prostředí mají jednu velkou nevýhodu – prostoduchý scénář, který je okamžitě odhalen a divák už pak jen čeká, jakými prostředky se režisér dobere ke kýženému konci…We Are Marshall bohužel není jiný, ale přeci jenom se v něčem od svých soků odlišuje. Jakoby si McG vzal od Charlieho andílků oddech, půjčil si maximálně tak agresivní kameru a svou klipovitou režii s vysokým počtem střihů nechal doma (samozřejmě zápasy jsou věc jiná). Příběh se ani neline pomalu, ani nijak ďábelsky nepřeskakuje z místa na místo, ale jen tak proplouvá mezi postavami a vytváří uvěřitelné prostředí, které, ač jsem zezačátku avizoval, nepobralo moc na originalitě (teatrální a nenápaditý scénář mluví za vše), zato chytne pevně a nepustí. K této fiktivní ideji dopomáhá i duo výborných herců – zažraného fotbalového trenéra McConaugheyho a zamlklého, vzpomínkami zranitelného Matta Foxe, který snad tímto filmem konečně utvrdil, že nejsou jen Lost a doktor Jack. Rozhodovat se mezi 3* a 4* nikdy není med a v tomto případě za velmi překvapující citlivou režii McG, výborně zahrané postavy a fakt, že se jedná o skutečný příběh rád přimhouřím oko. We Are? Marshall! [Přesná stopáž: 131 min] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama