Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

giblma 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je má intelektuální image v háji, nějak si nemůžu pomoct. Ikdyž je zápletka jednoduchá, vycházející ze schémat sportovního filmu a jakkoliv jsou některé vtipy už za hranicí nechutnosti. Co mě ale nutí dát vysoké hodnocení je překroucení klasických žánrových klišé až do absurdna (vysvětlování, proč není hlavní hrdinka zodpovědná za smrt rodičů, vystoupení Marilyn a JFK, nebo prostě závěrečná Flash Gordonovská jízda titulních protagonistů a jejich Železný lotus....) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70% ledoborec s čtyřprocentním lakem, tunami parodických odkazů a camey krasobruslařských hvězd. Svět je plný protikladů. A ty se přitahují...I na ledě. Ferrell coby sexuální maniak v převleku oslizlého kovboje reprezentuje showmanství a lascivní kontakt s publikem. Zázračné dítě Heder a la dívenka z výloh Terranovy obluzuje vybroušenou ladností. Když se tyhle archetypy mačkají a potí na jednom stupni vítězů, začne jim hořet za patami (chlupatý maskot doslova, kariéra obrazně:) Nakonec jim nezbude než vytvořit s nenáviděným rivalem jednopohlavný pár, což je těžší figura než vražedný axel s odhozem...Škoda přehuštěnosti zápletek, které se nešikovně proplétají v osobě sestry padoušských nepřátel. Těch 70% berte s rezervou. Udělila je bytost, která zimu tráví promodralá na kluzišti / přehráváním exhibicí božského Pljuščenka, nesmrtelných Anissiny-Peizerata a volných jízd švýcarského kouzelníka Lambiela:-))__P.S.Ledově ostrý vtip pouze pro angličtináře: How is music like ice skating? If you don't "C sharp" you'll "B flat. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla docela nudná (jejich rvačka, vyhození, zvracení do kostýmu, zavazování bruslí, škvíra v pravidlech, apod...). Ale poté mě zaplavila pořádná sprška humoru a to v době, kdy trénovali a kdy "odjezdili" svůj první zápas, při němž bylo zmíněno, jaká je to výhoda, když jsou ve dvojici oba dva muži... :-D It was very funny! ;-)) No a pak to spadlo do takového toho standardu Ferrellových filmů (Zelená je tráva, Moje krásná čarodějka, Vánoční skřítek, Mládí v trapu...), už jsem neviděla nic nového, co by mě překvapilo, rozesmálo... Takže to bude za 3*, pánové... :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeff Cox, Craig Cox, John Altschuler, Dave Krinsky .. Oheň a led. Jak účelné spojení.. Bylo by celkem snadné odstřelit tuto komedii jako tuctovou podprůměrnou podívanou. Něčím víc na letmý pohled vlastně ani není. Už samotný příběh je ten nejpřímočařejší a do puntíku plní zavedené schéma. Jenže tento snímek je o drobných detailech, vypilovaných sestavách, kdy vždy hraje jeden úžasný song za druhým a atypické dvojici bruslařů s ksichty Will Ferrell (jeho kurs u mě značně stoupá) a Jon Heder - těm extravagantním klučinům to spolu vážně slušelo. A ono to vlastně stačí .. na bezmyšlenkovité, přesto zábavné večerní osvěžení. 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tihle dva frajeri fakt byli ostry. Ale zase tak kulervouci sranda to neni, proste nadprumer v tomhle druhu komedie, kde vystupuje Ferrell, Stiller, Black a podobne. Coz me zarazilo, ze tu ze znamejch "kamosu" je jen na chvily nevyraznej Wilson. Ferrell se tentokrat krapet mirni, spis dela takovyho cool drsnaka nez nejakyho posuka, kterej porad pobiha a vyrvava a tahle role mu dobre sedla. Pak tu je Jon Heder, kterej konecne nehraje vylizanyho dementa, ale spis krapet hodne zzenstilyho, ale jinak vcelku normalniho mladika. Problem je, ze jeho herectvi v roli vymastence neni co vytknout, ale jakmile ma hrat krapet normalne, je videt, ze moc nadanej herec to neni. Ale jelikoz jsou vetsinou Ferrell a Heder spolu a dobre se doplnujou, tak je vse v poradku. Jinak vtipy a hlasky jsou dobry, ale mohlo by jich bejt vic, coz plati u vetsiny komedii, ze se tam toho dalo narvat vic. No a zavody vypadaj dost profesionalne a ty jejich pozy sou teda kulervouci, ale spis ta uvodni jizda ve dvojici, ten zaver je az na zelezny zvedaky vcelku normalka. No, dobre jsem se pobavil a tech 85 minut uteklo jako nic, takze 4*. ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Will Ferrell i Jon Heder se museli před natáčením naučit krasobruslit pod dohledem profesionálního olympijského trenéra. Hegera stál trénink dokonce zlomený kotník. (Siriuss)
  • Styl bruslení Chazze Micheale Michalse byl inspirován stylem skutečného krasobruslaře Elvise Stojka. (Bajda)
  • Když Chazz (Will Ferrell) nastoupí do taxíku k jednomu ze sourozenců Sthranzimu (Will Arnett), dostaně on něj ránu do hlavy na pravou stranu, avšak v dalších záběrech má modřinu na straně levé. (Sign)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama