Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (846)

ORIN 

všechny recenze uživatele

"Harold Crick lived his life." (his so-called life). Potírání rozdílu mezi takzvaným uměním (literaturou a filmem). Stranger Than Fiction porušuje zpočátku všemožné filmové postupy a klišé, aby se v nich v závěru doslova vyžíval. Forster měl k dispozici vskutku vymazlený herecký ansámbl, s ním se natočit špatný film prostě nedá a hlavně nesmí! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

TYVOEEEEE!!! co ten konec !! Ten to zazdil ! Nejhorší na tom je, že já sám sem KUA vymyslel lepší a uspokojivější konec..! Možná by někdo řek, že z toho jen tak tak vybruslim, ale furt lepší, než jak to bylo ve filmu. Kde nechali tvůrci svou představivost?? Nonic, co naděláš.. Jinak je to fajn film, celou dobu jsem si říkal, jo to je vono, super náladička, která se každou chvíli střídá, pomalý tempo, který tomu přesně sedne, nádherně romantické scény, mile smutnej Will Ferrell a sympatická Maggie Gyllenhaal, pohodovej Dustin Hoffman a...divák jen čeká, jak to teda skončí....a takle to zќ#Гұяұфli.. to sem fakt nečekal. Prostě tvůrci porušili vlastní pravidla a totálně vochcali diváky.. Když to hooooooooooooooodně přeženu, mělo to náběh na štýlo Nebe nad Berlínem, až na to, že tohle je prostě jen další trapnej Hollywood!!! Achjo..nevim, jak hodnotit..celou dobu se mi to líbilo, hezkej nápad, všechno. Nechci celej film zatratit kuli závěru, ale něco takovýhleho, to sem snad v životě nezažil. lepší 3*** tomu rád dám, ale vědomí, že to mohlo bejt mnohem!! lepší..to mě ničí..4 bych tomu dal hned, nebýt toho konce. 5***** si to ale nezaslouží ani omylem! PS: Sofiin svět, Jostein Gaarder, řiká vám to něco??! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak to je úlet, málokdy se mě stane abych se místy chechtal jak hovado a místy se na oční povrch draly slzičky. Mě byl ten Harold Crick tak strašně sympatickej, že ani netušite jak. To jeho balení pekařky s rejží to bylo na pláč i na smích současně, proboha vždyť i já bych mu řekl ANO a to jsem heterosexuál. Obávám se, že když člověk vidí takto vydařený a každým coulem originální příběh s naprosto užasnýmy hereckýmy výkony, tak si může akorát říci, lepší film hned tak nebude. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Geniálne bizarné, bizarne geniálne, jednoducho "kaufmanovsky" ujeté a s nadhladom natocena "romanca" k zivotu a tych prapodivne krasnych veci v nom. S nadhladom a ironiou, ktora dojima a berie dych v svojej odzbrojujucej lahkosti a srdecnosti zaroven. Osobne jedno z najprijemnejsich prekvapeni nielen tohto roka. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Úchvatný začátek naznačuje, že tenhle snímek bude něco neopakovatelného. Velmi neotřelá a riskantní režie hned na začátku odkrývá všechna svá esa a divákovi je jasné, že bude mít co dočinění s příjemnou hravostí. Hlas vypravěčky, hrdina, čísla, hodinky... Kdo film viděl, okamžitě ví o čem mluvím a ti z vás, kteří to štěstí neměli si nejspíš začínají myslet, že mi hrabe. Není tomu tak, těchto pár artefaktů totiž významně slouží k posouvání děje. Stranger Than Fiction ale není tak oblíbený díky těmto faktům, jakožto spíše díky zajímavému vrstvení děje a hrátkami se zákonitosmi jak beletrie, tak i kinematografie => v několika momentech překvapivá režie. Harold Crick není ničím zajímavá postava, vlastně je nudný, stejně jako jeho stereotypní život, tedy do té doby než se dozví, že se stal shodou jistých okolností hlavní postavou nové knihy světoznámé spisovatelky Karen Eiffel. Od té chvíle nezůstane kámen na kameni a snímek se dost bizarním způsobem dostává do hledání vlastních zákonistostí. Musím se přiznat, že jsem téměř celou stopáž nebyl schopen děj logicky přijmout, ale snažil jsem se. To že Harold začne slyšet hlas vypravěčky příběhu mi ani divné něpřišlo spíše pak fakt, že ačkoli se jedná o postavu z knihy, může vlastně jednat vlastním způsobem a život Harolda A (skutečnost) a Harolda B (fikce) se prolíná jen v některých souvislostech, které pak spojuje i hlas. Jenže závěr naštěstí všechno vysvětlil a vše do sebe skvělým způsobem zapadlo. Ze všech postav patří můj největší obdiv Lindě Hunt (Dr. Mittag-Leffler) a Dustinu Hoffmanovi (prof. Jules Hilbert), kteří nejenže mají zábavnou scénku potažmo zajímavou postavu, ale hlavně se jim podařilo skvěle vykreslit svou roli a dodat jí onu známou jiskru věrohodnosti. Mezi nejpovedenější scény patří pak ta, kdy se všechny tři hlavní postavy dozvědí konec příběhu - ještě k tomu si jej pochvalují - a divák tak vlastně zůstává tím úplně posledním. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Původní název filmu (Stranger Than Fiction) pochází z citátu Marka Twaina: „Pravda je podivnější než fikce, ale je to proto, že fikce je povinna držet se možností; pravda není. (profhubert)
  • Profesor Hilbert (Dustin Hoffman) vytvořil ve filmu pro Harolda (Will Ferrell) dotazník se 23 položkami. Německý matematik David Hilbert přednesl v roce 1900 na Mezinárodním kongresu matematiků v Paříži přednášku, v níž předložil 23 nevyřešených otázek, na které by se měla matematika ve 20. století soustředit. Některé z nich zůstaly nevyřešeny dodnes. (profhubert)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama