Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vdovec Jad Clampitt poklidně žil s dcerou a tchyní v osamělém srubu uprostřed divočiny. Jednoho dne si Jad vyjde na lov, místo do zajíce střelí do země a vytryskne proud nafty. Bohatý nález neunikne pozornosti zástupcům těžební společnosti, a ti nabízejí za pozemek miliardu dolarů. Takové sumě nelze odolat, a tak se rodina Clampittových, posílená o svérázného bratránka, přestěhuje do Beverly Hills, aby se vrhla do víru velkosvětského života. Neotesaní venkovští balíci to tam nebudou mít nijak snadné. Nikdo je neučil společenskému chování, takže zpočátku vrší jeden trapas na druhý, a navíc si řada lidí brousí zuby na jejich peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

anli 

všechny recenze uživatele

Komedie rodinneho tipu u ktere se bude divak bavit dle sveho naturelu.Ja jsem se parkrat opravdu zasmal.Jinak je to samozrejme o nicem,ale tvurci ani nic jineho nezamysleli a s uprimnosti to na platne ukazuji.Dalsi a posledni klad je Erika Eleniak,coz myslim neni dale potreba rozvadet.Takze celkove vzato je to z tohohle soudku to lepsi a ja davam buranskych 30%. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Akože... Na dne rebríčka (či v tomto prípade skôr na jeho vrchole) som zvyknutý na... Nepoviem ani tak, že väčšie sračky, lebo toto kritérium je celkom splnené, ale skôr, že menej zábavné sračky. To sedí! Ten stret čistej vidláckej naivity s veľkými ľuďmi z veľkých miest pár krát vyťažil niečo zo svojho potenciálu a úprimne ma pobavil. (Scéna ako bradatý buran vo farmárskych handrách pýta druhého "Myslíš, že bratranec Bill stihne prísť?" ... A bum záber na Biely dom sprevádzaný iba zvukom zvoniaceho telefónu - to bolo hádam až geniálne!). Ale hej, otravne afektované od začiatku po koniec + fyzicky mučiaci happyzáver. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Stupidní? To ano, ale taky zábavné. Trapné? Nepochybně, ale taky zábavné. Film oplívá zvláštním buranským kouzlem a rozhodně si nezaslouží tak nízké hodnocení. Já se u něho děsně bavil jako osmiletý kluk. Teď se na něho vždycky rád podívám, ale trochu se u toho nudím. Ovšem spoustu zábavných míst a to kouzlo tam je pořád. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ty vole, když už je venku taková kosa, chtěl jsem si dneska pustit na zlepšení nálady po práci nějakou tu komedii a já chuj si vybral zrovna tohle. Říkal jsem si: třeba tam mezi těmi burany Erika Eleniak něco ukáže (ať už svoje ženské zbraně, nebo alespoň kousek hereckého talentu) – no inu zapadla tam opravdu skvěle, nebyla však rozhodně nejhorší a jo, celkem jí to i slušelo. Ona celkově ta rodinka byla dost dementní, ale našlo se tu i pár scén, které nebyly zas až tak trapné a člověk se u nich alespoň částečně pobavil. Viděl jsem už horší sračky…Víc se mi však líbila první polovina filmu, potom už jaksi scénáristé i režisér šlapali vodu… ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tato ztřeštěná crazy komedie je natočena podle stejnojmenného komediálního seriálu. Vesnická rodinka, která náhle zbohatla, se odstěhuje do Kalifornie a jelikož jim chybí vychování, jejich nechtěně vzniklé trapasy mají být zárukou zábavy. Původní seriál jsem neviděl, takže nemohu posoudit, jak moc je snímek věrný předloze. Proudem vtipů však směle konkuruje sebelepším sitcomům. Jednu s rolí si tu střihnul i Rob Schneider, což zrovna u něj nijak nepřekvapí. Komedie se velmi přibližuje k parodiím, jejichž humor je spíše směřován k Americkému publiku. Energetická babička budiž toho důkazem. V humoru se hodně tlačí na pilu, což způsobuje sestupnou tendenci zábavnosti a naopak vzestup nudnosti. Mnozí herci značně přehrávají. Celkový dojem je tedy rozpačitý. Na českého diváka je to prostě ztřeštěné až moc. A tak díky rozdílné kulturní zábavy se snímek stává spíše průměrným počinem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Jméno domova důchodců "Los Viejos", kde je držena babička jako rukojmí, je španělský výraz pro "staří lidé". (HappySmile)
  • Buddy Ebsen, který zde ztvárnil Barnabyho Jonese, hrál 9 let hlavní postavu Jeda Clampetta v původním seriálu The Beverly Hillbillies (1962), podle kterého tento film vznik. Potom hrál dalších 7 let hlavní roli v seriálu Barnaby Jones (1973). (HappySmile)

Reklama

Reklama