Reklama

Reklama

Recitál skupiny Klíč

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Československo, 1992, 27 min

Obsahy(1)

Dnes už neexistující skupina Klíč patřila na počátku 90. let minulého století ke špičkám naší folkové hudby. Zaujímala v ní zcela specifické postavení, neboť ve své původní tvorbě programově navazovala na melodické a harmonické postupy, které byly charakteristické především pro zpěvnou renesanční hudbu. Když Klíč v roce 1992 získal Zlatou Portu, natočilo s ním brněnské studio České televize, které se v tom čase naší folkovou scénou programově zabývalo, jeho první televizní recitál. Vznikl v malebném prostředí naší největší historické zříceniny - na hradě Landštejn. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Skupina Klíč je moje naprostá srdcovka a tento počin z hradu Landštejn kvituji s povděkem. Nádherný alt Pavly Marianové, melodické písničky i inteligentní texty jsou zárukou nesmrtelnosti této skupiny - ve vodách folku určitě. Za písničky Omnia vincit amor, či Pohár a kalich uděluji svou osobní hudební cenu :-) ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

Recitály skupin nejsou moc častým filmovým útvarem. Jejich hlavní náplní je prezentovat hudbu. Mám za to, že tenhle recitál nebyl nijak úžasný, ale ani špatný a tak dávám ***. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Najezdil jsem se na ně dost a dost-nádherná hudba,stačí zavřít oči a jste někde na hradě ve středověku.Pak procitnete a on to to není středověk ale kapitalismus.Poznal jsem to podle toho,že mi z bouranýho auta- LIDSKÉ HYJENY ukradly ve stavu kdy jsem se nemohl bránit,všechny nahrávky skupiny Klíč.Bylo tam i Dvd-bylo! ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele

Geniální spojení nádherné zříceniny jihočeského hradu Landštejn a dnes již legendární renesanční folkové skupiny Klíč vyústilo v jeden z nejpůsobivějších recitálů, který u nás byl kdy natočen. Díky, brněnská ČT! ()

badajajuak 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych úplně folkově laděnej, ale tahle hudba se mi celkem líbí. Za "Omnia vincit amor" a "Víno" bych možná ještě jednu hvězdu přidal. ()

Reklama

Reklama