Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlý kouzelník touží získat to, co ještě nemá – kouzelnou lampu. V tom mu ale může pomoci pouze malý chlapec, a tak vyhledá sirotka Alího a pošle ho do kouzelné jeskyně. Chlapec lampu získá, dospěje a uchází se o krásnou princeznu Fátimu. Jejich štěstí netrvá dlouho, neboť pomstychtivý kouzelník se lampy nehodlá vzdát… Jak nakonec zvítězí láska chudého kupce Alího s bohatstvím dobra a lásky v srdci k princezně Fátimě, uvidíte v pohádce inspirované orientálním příběhem ze sbírky Tisíce a jedné noci. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Stefi_836 

všechny recenze uživatele

Jak zde zdůraznil "kinoholik", opravdu, je to snaha středoškolských ochotníků vyjádřit dramatické chvíle ale ne někde v tělocvičně školy, ale bohužel před kamerou České televize. Když jsem viděla ty herecké výkony, pořád nechápu, proč jsou přijímací zkoušky na DAMU tak náročné, zajímalo by mě, kolik lidí s opravdovým talentem komise vyhodí od přijímaček ročně. Ještě dodám, že triky nejsou na úrovni mateřské školy, ale na úrovni jeslí. Ze začátku vezír vyhlásí, že princeznu nesmí nikdo spatřit, ale městem potom prochází bez zakrytého ksichtu a ještě vyleze na balkon, aby ji uviděli všichni šupáci z tržiště a pak s jedním provede jen tak sama od sebe výměnný obchod. A teď k mamince: Osobně jsem neměla lehké dětství, ale mít takovou matku jako po lobotomii, jsem ráda za rodiče, kteří mě vychovali. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze studiových typicky pohádek typických vhodností na neděli odpoledne. Dejme tomu, že kulisy by ještě byly snesitelné, ale jinak kupříkladu triky jsou na hrozné úrovni. A to máme rok 2004 a už jsem viděl různé pohádky. Taky logika kouzelníka mi občas uniká. Proč čekal tak dlouho? Věděl, že lampa není zničená nebo chtěl jen počkat, až bude mít jistotu, protože ji Alí použije? Těžko říct. Stejně složité je odpovědět na otázku, proč kouzelník Alího prostě nezačaroval a místo toho s ním prováděl dost úsměvný souboj, bohužel zrovna ten měl být míněn vážně. Není to úplně špatná pohádka, já mám pohádky Tisíce a jedné noci rád, ale jistě šla vyrobit lépe. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušná studiová pohádka s klasickým námětem Aladinova lampa. Jde sice o tuctovou pohádku, ovšem herecké výkony jsou docela slušné, herecké obsazení také a věrnost předloze je tu také ku prospěchu. Triky děti neřeší a dospělý se pousměje. Příjemná záležitost.  Hudba: Vratislav Šrámek ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama