Reklama

Reklama

11. septembra 2001. Teroristi uniesli štyri lietadlá. Tri zasiahli svoj cieľ. Toto je príbeh štvrtého z nich. Štyria teroristi chceli použiť let číslo 93 ako zbraň proti USA a zasiahnuť Biely dom vo Washingtone. Štyridsiati statoční cestujúci s posádkou im v tom zabránili - aj za cenu vlastných životov. Televízny film režiséra Petra Marklea s dokumentárnou presnosťou rekonštruuje osudné udalosti spojené s letom číslo 93 z Newarku do San Francisca. Vychádza z autentických záznamov komunikácie posádky a telefonátov pasažierov z paluby lietadla spoločnosti United Airlines, ktoré ako jediné zo štyroch strojov unesených moslimskými teroristami nezasiahlo svoj cieľ. Keď sa pasažieri dozvedeli o náraze dvoch unesených lietadiel do budov Svetového obchodného centra WTC v New Yorku, podnikli zúfalý pokus o odzbrojenie štyroch teroristov a záchranu nielen svojich životov, ale aj Bieleho domu, ktorý bol cieľom útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejnej film jako United 93. Nedivil bych se, kdyby to vymyslel jeden a ten samej scénárista. I zde lze nalézt klasické americké trapné prvky. Zejména dlouhé loučení, kdy každej telefonuje dom a říká jim I love you - to už je pak fakt nudné, pořád dokola. Navíc všichni členové rodin na zemi vypadají skoro stejně (kromě té černošky) a pokud zrovna nechovají v ruce mimino, tak musí mít minimálně hromadu odrostlejších harantů. Při tom chystání se pořád letadlo třepe, jako by už mělo konečně spadnout a děje se to fakt hodně často. Takže když konečně dopadne, tak mi spadne kámen ze srdce a su rád, že je konec. Kromě toho, že stejně jako v United 93, tady taky ušetřili na výbuchu letadla při dopadu na zem. Tímhle filmem chtěli asi američani teroristům ukázat, že to hrdý americký národ nezlomilo a že jejich obyčejní občané se nedají a budou s nimi hrdině bojovat. Prostě jen aby smetli to hrdinství teroristů, aby dostali diváka na svou stranu. Och, jak dojemné. Shit! ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice zasáhl. Perfektně natočený snímek, kde jsem do posledního okamžiku doufala, že třeba jeden pasažér přežil.. Strhující drama.. Nejsmutnější ale na tom celém je, že se mluví o 2 letadlech co zasáhly Dvojčata, sem tam o tom, co zasáhlo Pentagon, ale Flight 93? O tom jsem se dozvěděla až teď. Možná je to moje vlastní neinformovanost, ale to, co ti lidi podnikli pod takovým tlakem emocí je neuvěřitelné a zaslouží si obdiv každého. ()

Reklama

Svihadlo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si řikala,že na TV film je to docela dobré a dokonce jsem uvažovala dat tomu i za 4 *...dokud nezačaly ty uplakané rodinné tragické scény,neustále opakované "Miluju tě!" a ten hloupě protahovaný konec s dírou v zemi s střídání ročních období při pohledu na ni. zezačátku kvalitní,pak už jen hloupé,nudné a přehnaně "emotivní". ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Jo, ujistil jsem se, že jsem viděl právě tenhle snímek a ne žádný jiný, pojednávající o zříceném letu 93. Film sice není tak špatný, ale myslím, že jde o natolik silný příběh, že by každé alespoň slušné zpracování mělo v divákovi vyvolat NĚJAKÉ emoce. Ale u mě nevyvolalo ŽÁDNÉ. Jasně, věděl jsem, jak to celé dopadne (kdyby to mělo dopadnout jinak, asi by to byl jiný žánr), takže nehrozil happy end typu Hard Die, nebo Airport, ale ani to emocionální americké tlačení na pilu emocí ve mě nevyvolalo kýženou reakci. Režisér Markle ač ostřílen Kriminálkou Las Vegas si tady asi vybral oddychový čas... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem byl trochu v šoku, neboť jsem si myslel, že se jedná o ten vychvalovaný Let číslo 93, ale až později jsem zjistil, že se jedná o jiné zpracování. Nevím jak první zmíněný film, ale tento byl na mě příliš zdlouhavý. Hlavně v telefonických pasážích. Emoce účastníků ke mně ne a ne prosakovat a já se tak nedokázal vcítit do jejich kůže. Přesto se však nalezlo i několik slušivých pasáží, kvůli kterým toto dílo stálo za to vidět. 60% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama