Reklama

Reklama

Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývá mu tak rok či dva života. Když však pozná Sarah Phoenixovou, která je na tom stejně, už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechna nesplněná přání a sny. V hlavních rolích Amanda Peetová a Dermot Mulroney.  Životem ztrápený Henry Griffin, který se právě rozvedl, trpí nevyléčitelnou nemocí a i ty nejoptimističtější prognózy mu dávají tak rok či dva života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou, usměvavou Sarah Phoenixovou. Oba tvrdí, že je sem přivedla jen náhoda, ale ve skutečnosti mají umírání a smrt na dosah. Nezávazné schůzky se brzy mění ve vážnou známost a dvojice si užívá každou společnou chvilku, než si přizná, že toho mají společného mnohem víc - že nevyléčitelnou nemocí trpí oba. S tímto faktem do jejich života vstupuje zcela nový úhel pohledu na lásku. Už jim nic nemůže zabránit, aby uskutečnili všechny dosud nesplněné sny a přání. Chvíle absolutního štěstí a radosti se střídají s okamžiky smutku a zoufalství, ale naděje umírá poslední… V hlavních rolích americké romance režiséra Eda Stonea, která je remakem filmu z roku 1976, hrají Amanda Peetová a Dermot Mulroney. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

milancecil 

všechny recenze uživatele

Příběh silný a křehký zároveň, stejně jako povahy dvou hlavních protagonistů, mladé, půvabné ženy s úspěšně rozjetou kariérou a staršího muže, rozvedeného otce dvou chlapců, námět filmu není nijak originální, ale celkovým zpracování i hereckými výkony rozhodně poutavý a evokují řadu existenciálních myšlenek, osud propojil jejich životní dráhy v nejtěžším období života, v období čekání na neodvratitelnou předčasnou smrt, těla obou jsou nevyléčitelně zasažená rakovinou, kolik času jim skutečně zbývá, nikdo z nich přesně neví, nemoc postupuje a každá naplno neprožitá vteřina ze zbývajícího času je promrháním toho nejdrahocennějšího, žít, žít, radovat se, milovat, prožívat společně ztřeštěnosti, ale i propukající zoufalství, zlost, ztrátu vůle k očekávanému utrpení, čas jim vyměřený se tak nezadržitelně blíží ke konci. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

krásný film o lásce, kdy obě dvojice ví, že umřou,ale přesto se do sebe náhodně zamilují a prožívají lásku, a nemyslína umírání, ale prořívají každou vteřinu, minutu, hodně smutný film, nemůžu k tomu nic vytknout, jen je škoda, že takováto láska může být opravdu jen ve filmu, v realitěje jen nenávist, zloba, ale nikdy se žádný vztah nepodobá téhle krásné lásce, což je škoda ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Táto téma zomierania bola už vo filme použitá viackrát....tento príbeh je o spoločnom umieraní dvoch ľudí ktorý sa stretli až na konci svojich životov....napriek smutnej téme je film jemne a ľudsky ladený humorne...film nie je prehnane sentimentálny ani netlačí na pílu tam kde si to priam pýta.....milovanie v hodinách vo veži je krásna symbolika dvoch ľudí ktorých láska je žiaľ obmedzená časom.... ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Sakra... celý Vánoce se vyhýbám dojetí a pak jim skočím na tohle... tenhle film mám ve videotéce už dlouho, ale nevím proč jsem si vsugerovala, že je to detektivka... Není... je to citové vyděračství prvního stupně, kterému jsem bezostyšně podlehla a ještě se mi to líbilo... Aneb, žijme na plno a neztrácejme humor a nedhled i ve chvílích nejtěžších... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný snímek o tragickém životním údělu dvou milujících se lidí. Oba dva byli přepadeni zákeřnou rakovinou. Snímek je pojatý spíš lidsky než psychologicky. Z toho důvodu je dostupný širokému spektru diváků. Oba protagonisté se chovají vzhledem k dané situaci logicky a se svým údělem jsou nuceni se vyrovnat. Nejstrašnější na tom všem je, že po předchozích partnerských nezdarech našli někoho, do koho byli schopni se zamilovat - s kým byli šťastni. Bohužel někdy je osud tak neuvěřitelně krutý, že člověku dovolí si zasloužené štěstí užít příliš krátkou dobu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 12. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama