Reklama

Reklama

Po stopách amazonských

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1999, 29 min

Režie:

Vojtěch Sláma

Obsahy(1)

Po největší řece světa s V. Slámou a E. S. Vrázem (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Slámův komentář v dokumentu byla hrůza. Jede jako stroj a jeden ani nepozná jestli někoho cituje, nebo mluví za sebe. A to pátrání po vědě neznámých tvorech? Asi 4 minuty před koncem je jeden rozhovor s lovcem, který vlastně nic neviděl, jen slyšel. ()

Reklama

chaometic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na čt2: Dokument o cestování po jižní Americe, a pátrání po neznámých zvířatech v Amazonii. Autor se zminuje i možném výskytu dinosaurů v oblasti Jandiatuba. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Pokud očekáváte kryptozoologický dokument, budete zklamaní. Této tématice je věnováno velmi málo prostoru v závěru dokumentu, navíc jen povrchně. Hlavním tématem je cesta po amazonské trase cestovatele E. S. Vráze s ukázkou základních aspektů oblasti (města a říční osady, lidé, zvířata, prales). Kryptozoologická tématika v závěru dokumentu působí poněkud nesourodě s předchozí částí; když už byla zahrnuta, je škoda, že nebyla více rozpracována. Vizuální zpracování odpovídá použité technice, místy mi vadilo nevhodné použití soundtracku (veselá skladba při výčtu zvířat na pokraji vyhubení..). Snaha o dobré zpracování však patrně byla, a i vzhledem ke krátké délce se jedná o oddychový dokument, jehož prostřednictvím lze nahlédnout do života podél nejmohutnější řeky světa. ()

Joker7 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus málo záběrů z kategorie "wildlife". Panu Slámovi ale i tak závidím, že se na zmíněná místa dostal a mohl je poznat na vlastní kůži. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama