Reklama

Reklama

Dostali povolávací rozkaz do Iráku. Mají třicet dnů na to, aby se s tím vyrovnali. Film Den zlomu sleduje životy tří nejlepších kamarádů žijících v New Yorku, kteří mají třicet následujících dní k naplnění osudu. Rifkin (Chris Klein) je ženatý právník, jehož kariéra je na vzestupu. Feller (Elijah Wood) pracuje na své druhé knize. První kniha byl trhák, ale on má nyní spisovatelskou krizi. Dixon (Jon Bernthal) řídí taxi, žije osamělý život, dokud někoho nepotká a nakonec neztratí. Po 30 dní bude jejich přátelství testováno, stejně tak budou konfrontováni životem, smrtí kuráží a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Imaginárium Bryana Colea o tom, jak se tři mladíci vyrovnávají s povinnými odvody do boje o demokratizaci světa. ~~~ George má 30 dní na to, aby se vyrovnal s tím, co odchodem do armády opouští, a pokusil se s tím něco dělat. James má 30 dní na to, aby teprve nalezl něco, co bude muset opustit. A Aaron má 30 dní na to, aby pochopil, že lepší už to nebude. Snaha je marná, rozkaz je rozkaz. ~~~ Je to sice ukecané drama, ale Frodo se v něm blýsknul. Tak malý hodnocení si to nezaslouží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve Vladimirově miru odcházejí spořádaně jak ovce a řeší maximálně to, jestli v případě úspěšné mohylizace dostane rodina pytel brambor, nebo pár hlávek zelí, zpovykaní Amíci musí dělat scény a řešit existenciální otázky! V tomhle z trojice kamarádů vévodí Wood, který má kvůli předčasné ejakulaci nízkou přidanou hodnotu z prostitutek a ke konci svého To do listu to zkusí na Travise Bicklea. Když se pak Bernthal a Oz z Prciček na sebe pohnutě dívají u nádraží, chybí jen, aby jeden z nich pronesl stejná slova jako Aragorn na úvod bitvy u Černé brány.. Pomineme-li čas, co zbývá a nastupující typ „nesvobody“, může to někomu připomenout 25. hodinu. Ano, stejné hřiště a stejný sport, ale bohužel úplně jiná liga.. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Vcelku mám upovídané filmy ráda. Když je pak k tomu ještě nosné téma, pak už ani není co řešit. Proč se to ale v tomto filmu nějak míjí účinkem, nedovedu posoudit. Kdysi jsem viděla dokumentární film o tom, které americké válečné filmy jsou financované (či aspoň podporované) armádou US a které ne, protože jdou mimo její zájmy. V dokumentu bylo dost ukázek z obou skupin a ten rozdíl je dost znát. Prostě Tři králové jsou tři králové. Ze Dne zlomu jako bych cítila drápky vlivu US Army... ()

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Skupina tří kamarádu dostala povolání do armády, jelikož byli naverbováni (vylosováni, draftováni) v rámci vojenského draftu, probíhajícm v případě krize, která si vyžaduje více vojáků, než je schopna poskytnout dobrovolná služba. Projde to schválením kongresu, prezident to podepíše a voila, jde se losovat. Nutno podotknout, že od války ve Vietnamu nebylo draftování využito...až po...okamžik, ve kterém začíná tento film. Každý z kamarádů se během 30 denní lhůty, do které se mají hlásit, vyrovnává s touto událostí po svém, ovšem v rámci uvěřitelné reality. Bohužel, diváka to moc nebere. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Vcelku nudný pohľad na 3 rozdielnych kamarátov, ktorých povolali v novom drafte po atentátoch na dvojičky do vojny proti terorizmu. Právnik, spisovateľ a taxikár prechádzajú počas filmu zmenami osobnosti, ako sa deň nula blíži, bojazlivý právnik naberie odvahu, predtým odhodlaný taxikár začína mať pochybnosti a tichý spisovateľ spraví veci, na ktoré predtým nepomyslel. Pre ľudí, čo majú radi pomaly sa rozvíjajúce postavy a jednoduchý príbeh zo života, nech sa páči. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama