Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy slečna hrdinka říká (rajcovnímu) budoucímu farářovi v ložnici jeptišky, která málem zabila její mámu, že "teď ne", dojde vám, že tu něco smrdí, zatuchlejc než sestra Uršula, která dvacet let hnila v rybníčku u školy. Naprosto dokonalý případ špatného hororu. (A) - monstrum se objevilo naférovku už asi v páté minutě. (B) - když chcete někam míchat křesťanskou mystiku, měli byste o ní něco vědět, že odkráglujete pár postav stejným způsobem, jako skončili jejich svatí jmenovci, z vás scenáristu hororů neudělá. (C) - useknutá hlava tu vypadá jak z televizního filmu z produkce československý televize z osmdesátek. Postavy nemají moc motivace, je to jenom banda náhodných floutků, kteří se tak nějak připletli do cesty (kolikrát se vám podaří potkat vysvalenýho studenta semináře u kopírky?). La Monja je smutným krokem vedle v hororovém žánru, který jinak Španělům docela jde. Je překvapující, že v zemi, která zažila inkvizici, vznikne scénář, co snad napsal někdo na církevním internátu o přestávce mezi sváčou a večeří.... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté :) .  Film, ktorý som videl pred rokmi v TV. Film je celkom za mňa slušný horor, ktorý nenadchne ale ani neurazí. Mňa tento film, keď som ho videl prvý krát nadchol. Po včerajšom pozretí bol za mňa stále dobrý. Ozvučenie je dobré. Herecké výkony sú nadpriemerne. Dĺžka filmu 98min za mňa je vcelku krátka stopáž vedel by som si predstaviť aj 120min. Niektoré veci sú dané a sú aj dotiahnuté tak, že to človek pochopí ale mohlo by to byť viac rozpytvané... Celkové hodnotenie za mňa je: 60% ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak jsem - obalamucen atraktivitou námětu - zase jednou ignoroval nevalné hodnocení "Jeptišky" na CSFD i IMDb a strávil sledováním tohoto snímku více než hodinu a půl života. Dobře mi tak. Po vizuální stránce nelze filmu nic vytknout, těch pár dějových nesrovnalostí bych ještě snesl a tak by to byla docela ucházející duchařina, nebýt katastrofálně odbytého a nelogického závěru, který dělá idioty nejen z diváků, ale i z tvůrců. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická variace na tisíckrát viděný příběh o zbloudilé duši, která nemyslí na nic jiného než se pomstít a pozabíjet si pár lidí. Kdyby měla Jeptiška alespoň nějakou atmosféru nebo pár povedených scén, tak ani neceknu, ale tohle je opravdu hrozné, doporučuji obloukem se vyhnout. 10% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hoci som Briana Yuznu ako režiséra a producenta nikdy nemal bohvieako rád, Mníške musím jedno uznať: urobiť z hororového monštra vraždiacu mníšku, to je fakt originálna vec. Navyše vizuálne úchvatne spracovanú. Snímka ďalej disponuje i dobrou atmosférou, takže ak stráviť príjemne béčkarský hororový večer a nemáte po ruke nič lepšie, Mníška celkom ujde [až na hlúpe rozuzlenie]. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/693/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama