Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duch krutej jeptišky, ktorá trýznila študentky jednej katolíckej školy sa po 18 rokov vracia formou vodného ducha vynárajúceho sa z vodovodných kohútikov kuchýň či kúpeľni, aby pomstil svoju smrť na každej z dievčat, ktoré sa podieľali na jej vražde. Tak rád by som dal čo len o jednu hviezdu na viac, ale bohužiaľ, nejde to. Napriek výbornému nápadu, mňa osobne tento horor ani raz nevystrašil, ba dokonca na mňa všetky scény pôsobili tak veľmi predvídateľné, že o nejakom vzbudení napätia nemôže byť ani reč - 40%. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Klasická variace na tisíckrát viděný příběh o zbloudilé duši, která nemyslí na nic jiného než se pomstít a pozabíjet si pár lidí. Kdyby měla Jeptiška alespoň nějakou atmosféru nebo pár povedených scén, tak ani neceknu, ale tohle je opravdu hrozné, doporučuji obloukem se vyhnout. 10% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo docela dobře, dobrej námět, zápletka, jenže pak, když tam začala poletovat ta jeptiška (a nedělala takřka nic jiného než to poletování) začalo to hodně rychle upadat. Ještě v Americe to šlo, po přesunu do Španělska už jsem jen stále více ztrácel zájem. Konec pak už by jen zbytečně natahovanej slepenec klišé a nelogičností. Nejvíc mě dostala Jeptiška na křídle letadla alá Pan Tau, ještě mohla zatančit..... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi po dvaceti minutách jsem si říkal, že Jeptiška je konečně horor, kterej stojí za to. Zejména první vraždička mě nadchla, stejně jako ten tučňák, kterej sice nebyl bůhví jak dokonalej, ale vyvolával při každym zjevení přejemnej mráz na zádech. Jenže pak se do toho vložili přechytralí teenageři, hororová klišé a na závěr debilní pointa, kterou sice člověk uhádne za krátkou dobu, ale brání se jí zuby nehty. A tak slibný to bylo. 30% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jo vizualně je to docela hezký. Všichni co ve filmu hrajou jsou dobře oblečení sympaťáci. Jeptiška taky celkem jde. Má to i několik jakž takž napínavých scén. Ale jinak je to už mnohokrát viděné schéma vyvražďovačky. Navíc se ve filmu skoro pořád mluví, hororové akce je pomálu a o gradaci napětí se už vůbec nedá mluvit. Taková sterilní pásová výroba pro ... hmmm ... asi širší masy lidí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama