Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Brouk 

všechny recenze uživatele

1. NIkdy bych neměnil na blind s někým bejvák, byť je to vcelku lákavá představa. 2. Nikdy bych nevěřil tomu, že to tak může fungovat. 3. Mé komentáře v bodě 1. a 2. jsou nepodstatné.... A důvod? Film, který vezme za srdce nepotřebuje obhajobu... jen koukat a koukat a měnit u vybraných dváků (nadpoloviční většina) kapesníky... :-) Je to tak správné, je to tak špatné? Tsssssss...... koho to zajímá? Je to tak, jak je.... A jestli to někdo řeší? Asi někdo jo, tak ať vypne či přepne... Já se na to hodlám dívat znovu a znovu..... :-) Tak ma byť, tak je to spravne, dovolte mi odejit... Hned tak mě tenhle film neomrzí...... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rokov som tento film v požičovni obchádzal. Našiel si ma v tv a po zistení, že sa filmom preženie aj Eli Wallach som neodolal. Dostal viac priestoru ako som očakával a jeho spoločné scény s Kate Winslet a Jackom Blackom boli tými najlepšími. Nás - filmových nadšencov asi najviac poteší scéna z dvd požičovne i to, že J. Black hraje skladateľa filmovej hudby, ktorému v aute vyhráva Morricone. C. Diaz veľmi nemusím, ale neurazí a niektoré spoločné scény s J. Lawom by som skrátil a naopak pár minút pridal sympatickejšej dvojke Winslet-Jack. Navyše tradične pekná hudba od H. Zimmera. 70%. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta pravá romantika! Tohle je čtvrtý film, který jsem od Nancy Meyers viděl (chybí mi už jen Something's Gotta Give) a můj třetí plný počet pro její film. The Holidays se ze začátku jevil jako mírně nadprůměrný romantický film, jenže pak do příběhu vstoupí Eli Wallach, Jack Black a s nimi nejméně tuna filmových odkazů (které já prostě miluju) a měl jsem jasno, že tohle není jen nadprůměrný romantický film. A co že je na tomhle snímku skvělé? Prakticky vše. Casting (Cameron, kvůli které jsem si tento film sehnal, byla jako vždy senzační, Kate taktéž, Blacka jsem snad poprvé viděl opravdu hrát a Jude Law je sympaťák), hudba (když jsem viděl jméno Hans Zimmer, což je můj nejoblíbenější skladatel, dostal jsem trochu strach, protože jsem si vzpomněl, jak můj jiný oblíbený skladatel dělal hudbu pro podprůměrnou romantickou komedii a vůbec mi nesedl, byl to naprosto obyčejný soundtrack. Naštěstí tohle není podobný příklad, Hans se opět vyznamenal) i scénář (jak jsem už zmínil tuny referencí). Prostě a jednoduše - pokud chcete vidět, jak obyčejný příběh někdo dokáže neobyčejně podat (zápletka se mi líbila) sežeňte si tento film. A prosím vás, neporovnávejte ho s Love Actually - krom toho, že zde vystupují angličtí herci a že se část příběhu odehrává v Anglii, nemají tyto filmy NAPROSTO NIC společného a tenhle film se ani nesnaží být podobný, tak proč ta srovnání, že tohle není Láska nebeská? Nebo to mám opravdu každému filmu, kde bude použito CGI vyčítat, že to není Avatar? To je přece hloupost… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S istotou môžem povedať, že sa nám tu kľuje nástupca Billyho Wildera v ženskom vydaní. A tiež to, že sa už teraz teším na ďalší Nancyin počin. A síce som sa márne tešil na ďalšie ponamáhanie bránice, ktoré sa v predošlých filmoch dostavilo, no tentoraz som bol zase naplno spokojný s tou sentimentálnejšou, sladko romantickou stránkou. Keď si nezaťažíte myseľ tým, že priebeh príbehu sa o realistickosť ani neštrajchol, čo je dobrá rada, máte pred sebou neskutočnú kombináciu milých hercov, ktorí naservírovali ešte milšiu porciu oddychovej relaxácie. Osobitne však musím do popredia vytlačiť meno Jack Black! Toho chlapa už chcem vidieť len v podobných a iných, ale serióznych rolách. 90%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama