Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem o tom filmu nevěděl, a za normálních okolností by mě od něj odradila jeho více než dvouhodinová délka, jakož i jméno režisérky, ale vlivem okolností jsem tomu dal šanci, abych se nakonec jen ujistil, že bych absolutně o nic nepřišel, kdybych to i dál neznal. Dokonale předvídatelný děj bych ještě snesl, ale co mi tam opravdu vadilo hodně, byla celková nevěrohodnost děje/postav a dle mého názoru totální odtrženost toho filmu od reality. V rámci žánru se s tím samozřejmě tak nějak počítá, ale stejně prostě nemůžu brát vážně film, který se mi snaží tvrdit, že krásná žena jako Kate Winslet je dlouhé roky nezadaná, protože platonicky miluje nějakého debila, podobně jako mi už přijde jako čisté sci-fi situace, kdy opilý Jude Law přijde navštívit svou sestru, a najde tam atraktivní Cameron Diaz, která se s ním vzápětí začne líbat a dokonce mu navrhne zcela nezávazný sex (šlo by to i otočit z jejího pohledu, který je podobným způsobem krajně nepravděpodobný - jaká je šance, že vás v cizím domově navštíví pěstěný nezadaný muž s vizáží hollywoodské celebrity, který se do vás následně zamiluje?). Nikdo tam nemusí řešit peníze, v podstatě všechny postavy jsou superbohaté, včetně vdovce s dvěma malými dětmi, což je rys, který mi připomněl Vejdělkovy filmy, jakož i mnohé jiné současné české romantické komedie, které jsou podobným způsobem odtržené od reality, a nadto jsou ještě řemeslně více zfušované než obdobná hollywoodská produkce. A krom toho mi Jack Black přišel jako krajně nevhodný protějšek ke Kate Winslet, potažmo do romantické komedie obecně. A překvapil mě tam ten stařičký Eli Wallach, u něhož jsem nepochopil, proč musel hrát postavu scenáristy, a ne prostě sám sebe, což by bylo dokonale autentické. Celkově se mi ten film nelíbil, přišel mi vylhaný a falešný, a očekávám, že brzy zapomenu, že jsem ho vůbec kdy viděl, což je jedině dobře. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazená romantická komedie. Velmi se mi líbila Cameron Diaz, kterou jinak moc nemusím. Jude Law byl vynikající jako vždy. Kate Winslet je jedna z mých nejoblíbenějších a opět mě nezklamala. Skvělý příběh, který se může stát každému z nás, i když samozřejmě jak už to ve filmu bývá je vše s valkou nadsázkou :). Vůbec nechápu proč tenhle film je srovnáván s Láskou nebeskou, která jen tak přemožitele nenajde. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prázdniny jsou o mnoho víc milé než absurdní. Zvláštní výměna domů, aut, životů a odstupů od toho, co jedna z žen nevnímá nebo bere jako samozřejmost a druhou to oslní. Chaloupka v Surrey byla moc útulná, ale kdyby tak stála v LA - v sousedství dědouška z Hollywoodu a jeho scénářů a filmových i životních doporučení - to by byla moje soukromá volba. I instruktáž Jack Blacka byla fajn, moc fajn a já jsem si - jako už tolikrát proti rozkazu, že NE - musela jít pro kapesník. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Když Amanda (Cameron Diaz) jede poprvé k domu Iris (Kate Winslet), její řidič ji vysadí kus před domem s tím, že by se na úzké cestě pak neotočil. Na konci filmu ji však přijede vyzvednout se stejným vozem přímo před dům, a dokonce se v následující scéně na její požádání vydá stejnou cestou zpět k domu. (imagoo)
  • Dustin Hoffman v Noční Show Jaye Lenoe (od r. 1992) prozradil, že jeho cameo ve filmu bylo neplánované a nebylo ve scénáři. Když jednoho dne projížděl kolem videopůjčovny Blockbuster Video, viděl, že se tam něco natáčí, a tak se rozhodl zastavit a podívat se tam. A protože se znal se scenáristkou a režisérkou Nancy Meyersovou, vymysleli společně scénu, ve které se herec objeví. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama