Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Krásný, velký dům v LA vs. malý, útulný domek na Anglickém venkově, který bych si vybrala já? I přestože miluju Anglii a Anglický venkov je úžasný, šla bych do toho super velkýho domu v LA. Teď něco k filmu, velice příjemný, odpočinkový, Kate Winslet působila mile. Ale teda ten konec, ten byl příšernej. Od chvíle, kdy Cameron Diaz došlo, že právě odjíždí od muže svých snů, to šlo s filmem jenom z kopce. Někdy mi klasický americký happy end nevadí, ale tohle bylo moc. Uvažovala jsem kvůli tomu nad 3*, ale nakonec jsem se rozhodla jednu přidat. Ale film si radši vypněte 5 minut před koncem ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že Jack Black v přímém měření sil porazí hvězdy typu Kate Winslet či Jude Law. Působí ze všech nejpřirozeněji, má nejlepší roli, dokázal mě jako jediný rozesmát a stal se mou nejoblíbenější postavou celého filmu. Jakmile zmizel z obrazovky, začal jsem si uvědomovat, jak tuctovou a průměrnou romantiku zase sleduji. Ze žánrů by se měla úplně vymazat komedie, hodnocení je přespříliš vysoké. Nancy Meyers si předchozími filmy nastavila laťku příliš vysoko a tu teď bude stěží překonávat. První pokus jí tedy nevyšel, Prázdniny jsou jejím nejhorším filmem. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

V rámci romantických komedií jsou Prázdniny lehkým nadstandartem, který kromě výborného obsazení nabízí i smysluplnné intertextuální ukájení kolem filmové hudby. Kromě pochopitelného protěžování Morriconeho a H. F. Zimmera jsem se dočkal např. i milého mrknutí (přesněji šlehnutí bičem) směrem k maestru Williamsovi. To pravé ultimátno se ovšem skrývá ve scéně z videopůjčovny, kde Black náhodně vybírá filmy, brouká k nim jejich slavné melodie, připojuje drzé i pravdivé glosy a stačí se při tom dotknout nejednoho absolventa školy života. Jen by mě zajímalo, odkud se zde bere to neustálé poměřování s Láskou nebeskou. To je opravdu, ale opravdu scestné. A soundtrackáři se na tenhle film podívají povinně, protože Jacka Blacka jako filmového skladatele už nikde jinde nepoznají (pokud se tedy nechystá nějaký utajovaný spin-off nebo crossover s LSO)! :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikoli Nora Ephron, ale Nancy Meyers u mě díky této sentimentálně laděné záležitosti povýšila na specialistku romantických komedií. Ať si každý odborník tvrdí, jak je mu libo, já se rád nechal ukolébat místy naivním příběhem dvou odlišných žen, které se po řadě osobních neúspěchů a aktuálně emočně náročným obdobím rozhodnou strávit blížící se Vánoce na druhé straně Atlantiku. Nikdy se neviděly, ale jedna si najednou užívá luxusu ve slunném Los Angeles a druhá ochutnává kouzlo anglického venkova. Osud každé zavál nového přítele a pohádky je konec? No, ještě to nějakou tu chvíli potrvá. V mých očích to mezi Cameron Diaz (seč se snaží, z hereckého obsazení podává nejvíce rozpačitý výkon) a Judem Lawem (radost sledovat) funguje dokonale, jejich náklonnost má své kouzlo, vše navíc autorka korunuje FUNGUJÍCÍ skutečností, že Law ve finále není sukničkář, ale milující otec. Příjemné věci se odehrávají i v losangelském sídle, kde mysl (hřejivě lidské) Kate Winslet nejprve propadne kouzlu charismatickému scénáristovi a její srdce následně nadšenému skladateli filmové hudby (překvapivě ukázněný Jack Black). Na romanci úctyhodných 138 minut mi uběhlo jako voda, ani se mi nechtělo ven z kina – už jenom pro charismatické hrdiny, hřejivé dialogy, výživnou injekci sentimentu, inteligentní humor, hudební doprovod Hanse Zimmera, Pana Ubrouska a pro ten POCIT se zase jednou bez studu pořádně zasnít. Bez větších zádrhelů poctivých 80 %!! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No co vám budu povídat. Já se vybrečel takovým způsobem, že jsem vytopil spodního souseda. Ovšem nebrečel jsem nad filmem, ale nad svou zřejmě nekončící blbostí, která vede i k tak pervezním nápadům jako půjčovat si romantickej film. Ještě že tam hráli dvě hezky holky.Tak tedy dvě hezký hvězdičky. Pak se mě taky líbila ta myšlenka vyměnit si na čas dům do druhýho dne s člověkem , kterýho vůbec neznám. Ovšem další hvězdičku přidám až vyměním pobyt v té své noře za pobyt na zámku. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama