Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rokov som tento film v požičovni obchádzal. Našiel si ma v tv a po zistení, že sa filmom preženie aj Eli Wallach som neodolal. Dostal viac priestoru ako som očakával a jeho spoločné scény s Kate Winslet a Jackom Blackom boli tými najlepšími. Nás - filmových nadšencov asi najviac poteší scéna z dvd požičovne i to, že J. Black hraje skladateľa filmovej hudby, ktorému v aute vyhráva Morricone. C. Diaz veľmi nemusím, ale neurazí a niektoré spoločné scény s J. Lawom by som skrátil a naopak pár minút pridal sympatickejšej dvojke Winslet-Jack. Navyše tradične pekná hudba od H. Zimmera. 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

K přípravě těsta poslouží imbecilní idea o výměně domů, potažmo životů mezi dvěmi ženami, které se nikdy dříve neviděly, ale obě zrovna procházejí emočně zjitřeným obdobím (tzn. jsou lehce hysterické, mají sebevražedné sklony a zoufale potřebují chlapa). Náplň tvoří dvě známé a oblíbené herečky a dva známí a oblíbení herci, kteří dohromady nemají co hrát a pokud už něco hrají, pak nevěrohodně juvenilní dospěláky, kteří si koledují o ránu mezi oči. Výsledný produkt je třeba dozdobit hrstí filmových odkazů „pro zasvěcené“ a krapet tím navýšit intelektuální kredit. Co dostaneme? Velice pádný argument, proč omezit produkci amerických romantických komedií. Něco tak neúnosně utahaného, nevtipného, předvídatelného a bohužel i poměrně hloupého jsem již dlouho neviděl. Situace, ze které by dobrý scénárista vytřískal kvantum vtipů, totiž, že americká producentka trailerů zavítá na anglický venkov a tamější novinářka do LA, zde není prakticky vůbec zužitkována (miniepizodka s jízdou na opačné straně silnice jaro nedělá). Když po zdlouhavém prologu (vážně jsme museli poznat dřívější partnery obou dam?) začne romance, je to ta nejneoriginálnější romance pod sluncem. Každý z párů se postupně oťukává sérii užvaněných scén, které nejsou vtipné ani dobře natočené a přibližně u páté podobné „sbližovačky“ mi došla veškerá trpělivost a film jsem s obrovským sebezapřením dokoukal hlavně kvůli Eli Wallachovi. Ten hraje kdysi schopného scénáristu, kterého by Prázdniny potřebovaly jako sůl, a nynějšího vtipně senilního dědulu. Senilní je, obávám se, také Nancy Meyersová, ale bohužel senilní velmi, velmi nevtipným způsobem. Na druhou stranu stačí, aby Jack Black napodobil melodii z Ohnivých vozů a člověk má hned chuť jednu hvězdičku přidat, ale ve vší úctě k němu i ke Kate nemohu, prostě nemohu! 40% Zajímavé komentáře: novoten, Jeanne, castor, Sheldra, Sigurd ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Něco jako Láska nebeská jenže slabší ( už jen kvůli Keiře ). Jenže se propojuje příběh pouze 4 lidí, kteří mají problém se svýma vztahama. Vynikající Winslet jako redaktorka Iris, Jude, vdovec mající dvě dcery jako Graham, Jack skládájící hudbu pro studio jako Miles a podle mě nejslabší a moc vyumělkovaná Cameron jako Amanda. I když ve filmu hodně slaďoučká. Ale jinak krásná podívaná, kdy se z vás na konci filmu stane skoro romantik ( pokud ještě nejste ). Jinak zajímavá forma prázdnin, kdy si vymění dům-auto-všechno, možná bych měl taky nějakou podobnou naplánovat. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nečekal, že Jack Black v přímém měření sil porazí hvězdy typu Kate Winslet či Jude Law. Působí ze všech nejpřirozeněji, má nejlepší roli, dokázal mě jako jediný rozesmát a stal se mou nejoblíbenější postavou celého filmu. Jakmile zmizel z obrazovky, začal jsem si uvědomovat, jak tuctovou a průměrnou romantiku zase sleduji. Ze žánrů by se měla úplně vymazat komedie, hodnocení je přespříliš vysoké. Nancy Meyers si předchozími filmy nastavila laťku příliš vysoko a tu teď bude stěží překonávat. První pokus jí tedy nevyšel, Prázdniny jsou jejím nejhorším filmem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená romantická komedie. A tentokrát to nebyla jen ta romantika, ale i solidní dávka humoru. Bavil jsem se a líbilo se mi to. Britský příběh s Cameron a Judem má sice oproti tomu americkému s Kate a Jackem o dost navrch, ale celkově je film velmi podařený. Herecké obsazení je parádní, mám tyhle herce rád! Jelikož jsem těch dojáků moc neviděl, tak můžu říct, že tento patří určitě mezi 10 nejlepších romantických komedií, co jsem viděl. PS: Proč je probůh nejlepší vtip z filmu použit v traileru? Oh my God, nekoukejte na ten trailer před filmem! ;-) 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama