Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pravda, Astérix aux jeux olympiques adaptuje klasické stejnojmenné komiksové album z roku 1968 jen velmi volně, ale i tak stojí za podívání. Mezi animovanými filmy na tohle téma nedošlo, takže pro asterixovské filmy obecně je tenhle námět nový. Náhrada za Christiana Claviera sice není nic moc, ale konec konců tu máme Delona, Schumachera nebo Vanessu Hessler, takže o popkulturní odkazy není nouze. Problém může nastat pouze v tom případě, pokud naprosto nedáváte humor Benoîta Poelvoorda. S tím už se pak nedá nic dělat, protože jeho Brutus strhává veškerou pozornost na sebe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Keď som vychádzal z kina, díval som sa na tie vysmiate rodiny s tešiacimi sa deťmi, ktoré čakali na ďalšie predstavenie, a bolo mi ich úprimne ľúto. V tej chvíli ešte netušili, že ich čaká dvojhodinové PEKLO, ktoré je o to pekelnejšie, že vďaka tých prachom naozaj dobre vyzerá - digitálne triky sú obstojné, kamera Thierryho Arbogasta tradične dobrá a dekorácie také, že Ridley Scott a Wolfgang Petersen môžu len tíško závidieť. Lenže to, čo sa v tej vizuálnej paráde odohráva, je prosto obludné. Také scenáristické a režijné zúfalstvo sa vidí len zriedka. V celom filme je jeden vtip, pri ktorom som sa usmial (Alain Delon odkazuje na svoje staré filmy) a jeden, ktorý ma primel trochu sa uchechtnúť (gepardova smrť). Zvyšok je pekelná nuda. Každý náznak aspoň priemerného gagu je zabitý nevýslovnou neinvenčnosťou tvorcov. Preboha, keď už natáčam taký veľkofilm, to sa nemôže stretnúť pár dobrých scenáristov či komikov a spoločným brainstormingom vymyslieť aspoň desať nosných fórov?! Ako-tak ma prebrali len záverečné preteky na vozoch, ale celkom dobrý pocit z toho, že to malo aspoň solídne vyvrcholenie, zabila nasledujúca asi 10-minútová, neznesiteľne naťahovaná after-party, na ktorej sa predvedie zopár zvláštnych ľudí, zrejme slávnych športovcov, a má to byť akože strašná zábava. Žiadneho z tých neandertálcov som v živote nevidel a súdiac podľa rozpačitého ticha v kine ani nikto iný. Trpel som ako tuleň v ropnej škvrne. Nechoďte na to. Nepožičiavajte si to na DVD. A keď to raz budú dávať na druhý sviatok vianočný o 11.30 dopoludnia, bleskovo prepnite na päťstodvadsiatu reprízu Pyšnej princeznej. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého, avšak bohužel spíše toho zlého, spatřil po delší přestávce světlo světa další hraný Asterix, avšak s předešlými dvěma díly má společného snad jen představitele Obelixe. Alain Delon má nevysvětlitelné charisma a jako Caesar byl dokonalý. Brutus je skvělý padouch a ničema, ale na Detrita z prvního dílu v podání Benigniho nemá. A tam to s těmi hereckými výkony končí - ostatní zúčastnění (včetně všech přeslavných cameí) byli průměrní až podprůměrní. Olympijské hry nejsou špatné, ale ta vata kolem to z velké části přebíjí. Zkrátka poněkud horší pokračování, které dojíždí na špatný scénář a přehnanou velkolepost. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, ale já jsem se u toho dokázal dobře bavit. Je to sice celé praštěné a narozdíl od prvních dvou dílů věnováno výhradně mladším divákům, ale celý film ubíhá v poměrně rychlém tempu, tvůrci nešetří nápady a sympatičtí herci také dělají co můžou. U každé komedie také rád uvítám parodování některého sportu, a to je tady obsaženo odshora dolů a v tom nejbláznivějším pojetí. Humor tu už není tak kvalitní jako u předešlých dílů a najde se tu i pár trapnůstek. Na druhou stranu zrádný Brutus( skvěle nadabovaný Josefem Cardou) snažící se zavraždit Césara, Michael Schumacher jako závodník v koňských spřeženích nebo nejrychlejší muž Římské říše stáli za to a společně s dalšími povedenými vtípky udržují kvalitu tohoto snímku na přijatelné úrovni. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve srování s komiksovou předlohou ultrablbé, ale dvě * přeci jen dám. Jednu za Zinedina Zidana, který si svou roličkou vydobyl svůj profil na imdb i tady na csfd ( obskurní podmnožina tvůrců zahrnující třeba Reynolds Koranteng-pohlaví muž, prioritně herec nebo Keiko-pohlaví žena, prioritně herec). A druhou za Alaina Delona v roli Caesara a jeho geniální hlášku:" Ave já". ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 22. června do prosince 2006 v přímořském španělském městečku Alicante. Tam také vyrostla největší dekorace v dějinách francouzského filmu – 265 metrů dlouhý olympijský stadion. (Siriuss)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama