Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix je v podstatě trapas, který je natolik drzý, že Alaina Delona prezentuje v roli Césara. Nezůstalo jen u něj. Větší výskyt bývalých sportovních hvězd v závěru potěší každého sportovního fanouška. Zidane, basketbalista Parker nebo bývalá tenistka Mauresmo, ještě dopadli dobře, ale hůře se už vedlo Schumacherovi, který se nezmohl skoro na nic. Přiznám se, že vtipům se zasmát moc nedalo. Vizuálně však film má co nabídnout a ani s triky se nešetří. Tahle zábava se nebere nijak vážně. Otázkou však je, čím chtěla ohromit, nebo spíše, na jakou věkovou kategorii je film orientován. Naivní je dost. Je však možné, že v době Olympijských her se tento film stane velmi vyhledávaným. 60% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdo snažil na tomhle pokračování vytřískat peníze s ohledem na celkem úspěšné předchozí díly, tak bych aspoň pochopil důvod natočení. Jinak vůbec nechápu, jak mohla tahle galsko-římská komedie spadnout tak hluboko. Závěrečné závody koňského spřežení, pojaté ve stylu F1 a ještě s nesympatickým Michaelem Schumacherem, to už byla síla na jakoukoliv ptákovinu. Jednu hvězdu dávám snad jen za sympatie k Gérardu Depardieu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Krutě nepovedené druhé pokračování hrané verze známého animáku. Herci se pitvoří více než kdykoliv předtím, fórky jsou trapné, křečovitě a tvrdě infantilní a camea osobností jako Michael Schummacher nebo Zinédine Zidane jsou úplně zbytečná. Vůbec nevím pro koho je výsledné dílo určené, protože rodičům bude špatně z přeplácané infantilnosti a děti se budou nudit u dvouhodinové délky. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Peniazmi sa síce na tomto snímku nešetrilo,ale čo sa kvalít týka ide o chabé prevedenie.Réžia snaď chcela vytvoriť jeden z najpompéznejších a najveselejších komédií,avšak pravda je iná..!Ide o snahu,ktorá"šľapla"vedľa!Asterix mi bol strašne nesympatický a celkovo herci sa asi až príliš snažili nato aby to nejak vyzeralo(Brutus ma však očaril:)!Vizuálne to vyzerá celkom efektne,ale dejovo ide o.....!2*dávam za pár vtipných scén a osadenstvo,ktoré sa u tohto snímku zišlo..! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Asterixovo (ve filmu Clovis Cornillac) dobrodružství na Olympijských hrách se pravidelně objevovalo na zadní straně tehdy populárního časopisu Sedmička pionýrů od 11. 3. 1977 až do 18. 11. 1977. (Rodriguez)
  • Pro herce bylo vyrobeno více než 300 paruk z pravých vlasů a ještě mnohem více příčesků a vousů. (Amplifier)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama