Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle je už vážně hnus. Na příbězích o Asterixovi jsem kdysi vyrůstal jenže s původním komixem to má společný jen název, zápletku a pár vtipů, které tady stejně zazdili. Depardieu ani Delon nemají co hrát a přeobsadit Asterixe nějákým někým byl vrchol zoufalosti. Za co že je ta hvězdička? No docela mě potěšilo Schumacherovo cameo. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdo snažil na tomhle pokračování vytřískat peníze s ohledem na celkem úspěšné předchozí díly, tak bych aspoň pochopil důvod natočení. Jinak vůbec nechápu, jak mohla tahle galsko-římská komedie spadnout tak hluboko. Závěrečné závody koňského spřežení, pojaté ve stylu F1 a ještě s nesympatickým Michaelem Schumacherem, to už byla síla na jakoukoliv ptákovinu. Jednu hvězdu dávám snad jen za sympatie k Gérardu Depardieu. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ave, taťko! Kouzlu Asterixe a Obelixe jsem nikdy nepropadla, ale když se drahý polovička chtěl dívat, bylo mi hloupé jít se už zase zašít k PC, tak jsem zaťala zuby a absolvovala dvouhodinový francouzský spektákl pro celou rodinu. Dlužno dodat, nebyla to taková katastrofa, jak jsem čekala, pár vtípků mě i rozesmálo a někde v koutku mysli jsem zvažovala dokonce tříhvězdičkové hodnocení. Sice mě iritoval dabing Obelixe, představitel Asterixe byl slizký a Lovestorix hotový tragéd, nicméně světlých okamžiků mi přišlo dost na lehký nadprůměr. ALE: pak přišla závěrečná párty a já jsem na tu zbytečnou a nezábavnou křeč nechápavě valila bulvy. Jůůů, kopnul si tam do balónu Zidane a zadribloval Tony Parker... a jako co? Pokud mi Schumacher a "stáj Ferrari" při závodu vozatajů na vteřinku vytáhli koutky nahoru, prezentace dalších hvězd sportovního nebe už byla čirá ubohost, stejně jako celé natahované finále s impertinentní teploušskou tečkou. Měla jsem holt od obrazovky vysmahnout dřív... jenže nevysmahla, takže mírný podprůměr. 45% P.S.: Nebyl nejlepší římský atlet (Tvrdokožus nebo tak nějak) Jerome Le Banner? Titulky jsem jaksi nezvládala luštit, v tom defilé blech by se ani pes nevyznal. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

První díl byl docela dobrej, dvojka byla mile trhlá a trojka už je nemile trapná. Vtipné scény skoro žádné, hlášky se moc nepovedly a 2 hodiny byly vážně příliš. Navíc Asterix s Obelixem zde jsou spíš vedlejší postavičky a furt tady rádoby hláškuje Brutus, kterej je extrémně trapnej. I když nový představitel Asterixe je taky docela otravnej, takže si člověk moc nevybere. Aspoň že ty cameo role byly docela povedený, hlavně Schumacher překvapivě velmi potěšil. A Alain Delon si taky reputaci nezkazil. Ale to je na film s legendárnimi Galy žalostně málo. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina negativistů se tu ohání naprostou odlišností od komixové předlohy, která byla údajně úžasně úžasná. Když už se uchýlým k četbě, tak se rozhodně nejedná o komixy. To nechávám na předškolních čtenářích. Bystřejší z bystřejších zvládnou z předchozích řádků vydedukovat, že jsem nečetl ani tento komix, tudíž postrádám možnost srovnání. V rámci možností se mi film líbil. Co jsem očekával to se přibližně dostavilo a velmi příjemně mě překvapil samotný závěr. Takže tady to budou slabé 3*. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Olympijský stadion stavělo v ateliérech u španělského města Alicante tři měsíce dvacet dekoratérů a přes 150 řemeslníků. (Xeelee)
  • Ve scéně, kde Asterix (Clovis Cornillac) obviní Bruta (Benoît Poelvoorde) z použití kouzelného lektvaru, na něj Brutus vyplázne jazyk, který vypadá normálně. O chvíli později, kdy se ukáže, že do lektvaru bylo přidáno barvivo, musí Brutus opět vypláznout jazyk... který je už celý modrý. (Čako)
  • V první chvíli, kdy se objevuje Alain Delon coby César a kamera snímá celou jeho postavu, hraje hudba Ennia Morriconeho z kultovního francouzského filmu Sicilský klan (1969), v němž Delon ztvárnil hlavní postavu. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama