Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve srování s komiksovou předlohou ultrablbé, ale dvě * přeci jen dám. Jednu za Zinedina Zidana, který si svou roličkou vydobyl svůj profil na imdb i tady na csfd ( obskurní podmnožina tvůrců zahrnující třeba Reynolds Koranteng-pohlaví muž, prioritně herec nebo Keiko-pohlaví žena, prioritně herec). A druhou za Alaina Delona v roli Caesara a jeho geniální hlášku:" Ave já". ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dříve, než započali práci na tomto filmu, musel někdo scénáristy trefit diskem do kebule, jinak snad není možné vytvořit tak dlouhý řetězec kostrbatě navazujících scén, z nichž většina nemá náboj, atmosféru, vtip a vlastně ani kloudný dialog (jednotlivé hlášky ale občas pecka!). Naštěstí sem ale tvůrci vložili několik zábavných postav (Asterix, Obelix, ani Lovestorix to ale nejsou), díky kterým se nakonec vyplatí film shlédnout. Zdaleka největší prostor tu má Brutus (s hlasem Josefa Cardy), ale i jeho zpočátku vtipná role časem omrzí. Samozřejmě je tu velký Ceasar s charizmatickým Alainem Delonem a poté již přicházejí cameo role. Uřvaný Nathan Jones, který se svým vzezřením podobá spíše Empire State Building než člověku, pobaví vždycky, ale úplně nejvíc mě dostala červená stáj z Maranella, resp. její zástupci. Jean Todt pečlivě měřící čas pomocí přesýpacích hodin a Schumi, řídící svůj povoz až nápadně podobný monopostu F1, byli výborní. Vůbec celý závěrečný závod vozatajů se ukázal býti nejlepší sekvencí snímku. A nakonec ještě přišel zmalovaný Zizu pohrát si s míčem. Nebýt těchto komických vsuvek, asi bych ty dvě hodiny prospal. Ale přítelkyně se bavila a to je hlavní:) p.s.: díky dobrému odkazu na Star Wars se mé hodnocení přeci jenom vyškrábalo na 40% 94 miliónů dolarů(rozpočet) ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pokud se někdo snažil na tomhle pokračování vytřískat peníze s ohledem na celkem úspěšné předchozí díly, tak bych aspoň pochopil důvod natočení. Jinak vůbec nechápu, jak mohla tahle galsko-římská komedie spadnout tak hluboko. Závěrečné závody koňského spřežení, pojaté ve stylu F1 a ještě s nesympatickým Michaelem Schumacherem, to už byla síla na jakoukoliv ptákovinu. Jednu hvězdu dávám snad jen za sympatie k Gérardu Depardieu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Michaeli, máš náskok desetinu přesýpacích hodin:" Pitstop Germánského vozataje Michaela Schumachera pod taktovkou Jeana Todta byl jedinečný. Stejně tak mě pobavili mistr nohomíče Zinédine Zidane, mistr rukomíče Tony Parker a mistryně raketomíče Amélie Moresmo. Ti si své role opravdu užili. Jinak mě bavil už jen jedinečně zákeřný Brutus, elixír pro olympiádu zvaný EPO a samozřejmě Ave Já. Takže Ave On a já jdu nafouknout ovčí bachor, nasadím si sandály se špunty a zavěsím rybáři přímo do sítě. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle je už vážně hnus. Na příbězích o Asterixovi jsem kdysi vyrůstal jenže s původním komixem to má společný jen název, zápletku a pár vtipů, které tady stejně zazdili. Depardieu ani Delon nemají co hrát a přeobsadit Asterixe nějákým někým byl vrchol zoufalosti. Za co že je ta hvězdička? No docela mě potěšilo Schumacherovo cameo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Když Brutus (Benoît Poelvoorde) na začátku filmu přijede do Olympie, srazí ho orel z koně na zem. Když vstane, má půlku tváře a brnění od písku. Když však předstoupí před řeckou princeznu, není po písku ani stopy. (Pepy)
  • Film stál 78 miliónov eur, čo vtedy bolo 107 miliónov amerických dolárov - čím sa stal vo svojej dobe najdrahším neanglicky hovoreným filmom a zároveň prvým neanglicky hovoreným filmom, ktorý prekročil hranicu 100 miliónov. Napriek obavám zarobil v celosvetových kinách takmer 133 miliónov. (Raccoon.city)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama