Reklama

Reklama

Den vítězství

  • Česko Domorodci (více)
Trailer

Každý národ potřebuje své hrdiny. Strhující epos z druhé světové války, kdy v řadách de Gaullovy osvobozenecké armády bojovaly africké jednotky. Na krvavé cestě od Marseille po Alsasko zjišťují, že jsou a pro Francii zůstanou občany druhého řádu, kteří nikdy nebudou povýšeni, přesto jsou ochotni položit své životy. Film byl natočen podle skutečné události. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní Francouzský film, s kvalitním hereckým obsazením a skvěléma akčníma přestřelkama, jediný slabý moment vidím v dialozích které se tak strašně táhnou že se neustále těším na nějakou akci. Debbouze hraje zase jinou postavu a zase ji uhrál(a zase s jednou rukou v kapse), a taxikář NAceri byl maximálně nevyužitej. Od filmu samotného jsem nic extra nečekal a nakonec jsem dostal jeden z lepších válečných filmů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slabý válečný film s průměrnými hereckými výkony a levně udělanými bitevními scénami, který nesahá ani po kotníky konkurenčním hitům jakým byl např. Zachraňte vojína Ryana. Je sice pravda, že srovnávat takovýhle film s peckou "Ryanova" formátu je trochu absurdní ale film ho občas až okatě kopíruje ať už závěrečnou bitevní scénou nebo konečnou "procházkou" po hřbitově takže si o to srovnání sám koleduje. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byla velmi zvědavá, co nového přinese. Ale že mě natolik překvapí svým obsahem jsem netušila. Kolik knih jsem přečetla o 2.světové válce, ale nikde jsem se nedočetla, že v ní bojovali i arabští muslimové a nota bene, že se s nimi takhle zacházelo. Byla jsem prostě v šoku. Myslela jsem si, že rasismus od dob "Chaloupky strýčka Toma" je již dávno překonán ! Hanba velitelům, kteří nechávají za svou zem různé rasy umírat, ale při hodnocení nebo přídělů potravin (neuvěřitelné !) dělají rozdíly. Film je natočen tak, jak to Rachid Bouchareb zvládl, ale jelikož film byl nominován na Oscara a též na Zlatou palmu, tak se domnívám, že mi nepřisluší kritika, zda se tam střílelo mnoho nebo málo anebo jestli film něco nebo někoho kopíruje. Je natočen na základě pravdivých události a já jsem u toho ani nedýchala. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Snímek zpracovává poměrně neotřelou tématiku, ale bojové akce je tu nemnoho a to je u dvouhodinového válečného filmu dost velká vada na kráse. Když vezmu v úvahu samotný závěr vykradený z "Vojína Ryana", rozhodoval jsem se mezi 2 a 3, za tu předchozí přestřelku nakonec přece jen zaokrouhleno nahoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokážu tomuto filmu dát plný počet na to je příliš podobný Bratrstvu neohrožených a filmu Zachraňte vojína Ryana. Možná tak ze začátku, když jsem si všim, že něco takového bude, byl jsem potěšen, ale když jsem viděl trailer, nadšení okamžitě ze mě spadlo. Když se podíváte sami pochopíte. No a samotný film po příběhové stránce je vojín Ryan okopírovaný i s jeho proužky na uniformě. Ale co na tom, že je to takovéhle jaké je, i tak se na to dá koukat. Sympatické je, že se do koprodukce chytly země, ve kterých se příběh odehrává a na druhou stranu originálně pojatá myšlenka, odvyprávět příběh Muslimů za druhé světové války má své patřičné kouzlo. Ale i tak si nemůžu být jistý tím, co z toho nakonec mělo vzniknout. Možná jsem cítil zklamání, páč nebýt závěrečné válečné scény byl bych se nerozhodl ani pro tuto známku. Celý průběh příliš akce nepobral a když jo tak jen krátkově a zmateně. Takhle se divák má alespoň těšit na konec s faktem, že se podívá na film, který možná už někde viděl, akorát s jinými, přesto příjemnými herci, jinou krajinou a překvapivě se solidně odvedeným zpracováním. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen dle skutečných válečných událostí 2. světové války z let 1944 až 1945 a autentických vzpomínek severoafrických domorodých vojáků. (Lynette)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

Švankmajer letos na Oscary nedosáhne

18.01.2007

Americká filmová akademie už oznámila užší výběr pro nominace na Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Z šedesáti tří filmů vybrala devět titulů, které se ještě poperou o místo v nominační… (více)

Reklama

Reklama