Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o tom, jak se svatba v zastoupení proměnila ve svatbu pravou. Bořek Stárek pracuje dlouhodobě na Kubě a požádá dopisem přítele Hanouska (V. Vrabec), aby ho zastoupil při svatebním obřadu. Chce se totiž konečně oženit, protože našel tu pravou. A také z toho sňatku plynou různé výhody. Svatba v zastoupení má svá pravidla a Hanousek, když pozná nevěstu (L. Šafářová), nakonec souhlasí. Jenže to má malý háček, sám se nakonec do kamarádovy nevěsty zamiluje. Cit je to oboustranný, a tak se ve finále svatba konat bude, ale mezitím nastane spousta nedorozumění… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film, jenž vypráví o svatbě v zastoupení mezi Olgou Javorskou (L. Šafářová) a jejím partnerem Bořkem Stárkem, který působí pracovně dlouhodobě na Kubě a který se ve snímku ani neobjeví. Dopisem s příslušnými listinami je požádán jeho kamarád Josef Hanousek (V. Vrabec), aby ho během svatebního obřadu zastoupil. Hanousek s rolí náhradního ženicha souhlasí, postupně se mezi budoucími fiktivními novomanžely, tedy ním a Olgou, buduje vztah, a když vyjdou najevo Stárkovy četné milostné avantýry, není divu, že se původně svatba v zastoupení stane svatbou skutečnou. Kromě prkeného a herecky nevýrazného Vrabce a velmi půvabné L. Šafářové byl dán poměrně velký prostor Hanouskovým kolegům, s nimiž bydlel na ubytovně. Mezi ně patřil přehrávající J. Faltýnek, J. Hrzán nedlouho před svým nešťastným skonem, tradičně vtipný J. Krampol a naprosto zbytečný J. Skopeček. V dalších menších rolích se objevila V. Tichánková jako Olžina matka, V. Hlavatý coby vrátný na ubytovně a J. Přeučil v malé roli krejčího. Z filmu F. Laurina si budu zřejmě pamatovat pouze půvab málo obsazované Šafářové, podivné herectví V. Vrabce, přehrávání a nevhodnou až nemístnou žoviálnost kamarádů, a to na průměrné hodnocení nestačí. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Něžná dívka v pánském pyžamu, to by se snad mělo zakázat, ne?" Pyžámko pěkný, hezčí než dívka. Komedie to moc není, nebo je to tak vtipný, že jsem to nepoznala. "Pozor, pozor, druhá kolej, za chvíli projede zajímavý vlak, tstststs." WTF??? Ještě musím zhodnotit hudbu, protože obzvláště ta u úvodních a závěrečných titulků je neuvěřitelná. To se pánové Malásek a Bažant vydováděli. Kluci jedni šikovní :-) Jinak fajn Hrzán a Krampol. A za ten konec dvě hvězdičky. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých československých komédií, u ktorých je utrpením vydržať až do konca. Naozaj des a hrôza. Ale ani táto snímka ma nedostala a nestala sa prvou, ktorú som nedopozeral až do konca. Snímku som si pozrel kvôli obľúbenému Janovi Skopečekovi a aspoň ten sa mi ako vždy páčil. Popravde ale ani neviem čím si tento snímok zaslúži byť označovaný za komédiu. Je to plné takého "britského suchého humoru". Príbeh žiadny, hudba samozrejme tiež, aspoň kratšia stopáž je výhodou v hustom poli negatív. Ono niet sa čomu diviť, kedže meno režiséra hádam nik v Československu ani nikdy nepočul. Každopádne nemáte najmenší dôvod pustiť sa do pozerania tejto snímky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

No to jsou vály. František Laurin mě zatím nepřesvědčil, že byl byl dobrým režisérem. I v tomto případě je příběh hrozná blbost a s humorem má pramálo společného. Hlavní postavy jsou otřesný, ostatní herectvo taky bída a scénář je typický hloupý socialistický škvár. Hudba zní infantilně jako pro předškolní děti. Hrůza, děs, trapnost. Ruce pryč! ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Teda tohle jsme tady ještě neměli a už jsme tady měli hodně zajímavých svateb." Naprosto tendenční, komunální satira z doby, kdy se jezdilo pracovat na Kubu, vyprávějící o tom, že nejlepší místo pro život je ubytovna stavebního podniku a nejlepší chlapi jsou v partě stavbařů, ale ten nápad, se svatbou v zastoupení, je opravdu originální. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama