Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný hororový thriller, ktorý je tretím, ale aj najslabším dielom tejto zaujímavej série. Má celkom dobrý príbeh o Jigsawovi, známom sériovom vrahovi, ktorému zostávajú len posledné hodiny života a tak s pomocou svojej pomocníčky Amandy unesie doktorku, ktorá ho musí udržať nažive až do konca ešte jednej hry, inak zomrie. A obeťou hry sa stal muž, ktorý prišiel o dieťa a teraz prostredníctvom pascí môže zachrániť, ale aj nechať zomrieť ľudí, ktorí mu nepomohli v najhorších chvíľach. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním ani až tak moc spokojný. Po slušnom nekompromisnom úvode sa už film začne venovať tomu hlavnému, ale už to nedokáže až tak moc upútať, opäť majú hlavný priestor dve línie, línia s doktorkou pri Jigsawovi je celkom obstojná, ponúkne niekoľko zaujímavých situácií a prvkov a tak aspoň kvôli nej sa na to dá bez väčších problémov pozerať, ale tá drsnejšia s pascami ma takmer vôbec nezaujala, úplne jej chýba náboj a celý čas mi bolo úplne jedno, ako sa táto línia skončí. Ale chválim aspoň vyriešenie niektorých situácií z prvých dvoch dielov. A tento diel je aj zo všetkých najdlhší, no ukázalo sa to ako zápor, prvé dva diely boli dynamické bez jediného hluchého miesta a tu je tých slabých miest, ktoré výrazne spomaľujú tempo niekoľko. A veľkým sklamaním je aj záver, aj napriek snahe vôbec nezaujal, chýba tomu nápad. Sklamaný som aj po hororových stránkach, atmosféra a napätie sú minimálne a čo sa týka krvavých scén, je síce pravda, že toto je asi najdrsnejší diel, ale chýbajú tu zaujímavejšie pasce. Páči sa mi úvod a scéna so škripcom, tieto dve pasce sú dobré, ale ostatné ani trochu nezaujmú, jedine poteší nejaká vedľajšia likvidácia, napríklad tá posledná. Herecké obsadenie je iba priemerné, stále je hlavným kladom Tobin Bell a bavila ma aj Shawnee Smith ako Amanda alebo postava doktorky, no hlavný hrdina nestojí za nič a filmu dosť škodí. Réžia a technická stránka sú stále vydarené a tomuto dielu dosť pomohli. Nie je to zlý film, ale z celej série je to podľa mňa najhorší diel s najnudnejšími pascami a pointou. 56% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Leigh Whannelll (scenár, produkcia, príbeh) a James Wan (produkcia, príbeh), osvedčený tvorcovia prvého filmu, na tretí krát už toľko nedokážu zaujať, ale stále je to veľmi fajn krvák a predovšetkým veľmi pekne prepojený diel, ktorý odkazuje na predošlé udalosti a objasní zopár veci zo zákulisia Johna Kramera. Záver filmu moje hodnotenie trochu vytiahne, pretože ten koniec bol fakt štýloví. 65% - 3* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které je kvalitou shodné se dvojkou, snaží se brutalitou zaujmout a přitom tam tolik vražd ani není. V podstatě příběhu je tam jeden chlápek v bedně a vrahoun Jigsaw na operačním stole. Fakt je, že to ten vrahoun měl slušně promakaný a konec i když vcelku čekaný mě vyděsil, tak jako u dvojky. Konec je vcelku zřejmý a tak jsem zvědavý, jak nakonec dopadne čtyřka i když už předem vím, že to bude stát za starou belu. --- I want to play a game ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Saw 3 mě docela překvapilo. Očekávala jsem, že tento díl bude už jen slabým a předvídatelným pokračováním, kde už ani nepůjde o příběh, ale především o brutalitu, trhání, řezání, cákání a důmyslně vytvořené pasti. To vše se zde sice nachází, ale k tomu všemu má film navrch ještě pořád velmi slušně vystavěný příběh, který je provázán s úvodním dílem, kdy se opět setkáváme s Dr. Gordonem a Alexem a dozvídáme se, jak to tehdy všechno bylo. Velkou roli v tomto díle také hraje Jigsawova "žákyně" Amanda. Ukazuje se její oddanost k svému mistrovi a zároveň také labilita a sklony k sebepoškozování. Tento díl by se dal považovat za jakési nepsané zakončení excelentní filmové trilogie. Závěrečné vyvrcholení je překvapivé a především skvěle gradované, i když pozorný divák chvíli před koncem dokáže prohlédnout alespoň část z Jigsawova mistrovského díla. A i když je celý tento závěr jistým způsobem velkolepý, ani zdaleka nedosahuje na geniální WTF? z prvního dílu. Přemýšlela jsem také o technické proveditelnosti, co se týče sestavování a vymýšlení všech pastí a také o zdatnosti toho, kdo je vytvářel. Amanda je buď velmi šikovné děvče, které veškerý svůj čas věnuje tomuto svému "koníčku" nebo zde narážíme na něco, co by se dalo nazývat logickou nedotažeností:) Ale co, je to jen film, tak proč se v tom tak rýpat:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $80,238,724Tržby Celosvetovo $164,874,275Tržby za predaj DVD v USA $47,129,341 //počet predaných kusov 3,031,610║ __Tak toto už nie! -som si povedal, keď som sledoval jednu samoúčelnú scénu za druhou, takto mi pokaziť túto sériu fakt nemuseli, k ďalším dielom už nenachádzam optimistickú chuť. /videl v kine: 45%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Saw III byl zaslán komisi schvalující přístupnost filmů MPAA sedmkrát, než získal kýžený rating R. (109)
  • Tvar rány od přimrznutí na Jeffově (Angus Macfadyen) pravé tváři se v průběhu filmu mění. (Geriel)
  • Na podporu tohoto filmu a Amerického Červeného kříže bylo vyrobeno tisíc speciálních plakátů, které se prodávaly po 20 amerických dolarech. Tobin Bell (Jigsaw) věnoval dvě ampulky vlastní krve, která byla vhozena do kádě s červeným inkoustem, ze kterého byly všechny plakáty vytištěny. (Kulmon)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama