Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (637)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi devizou trojky je vynikajici brutalita a jako vzdy uzasny design pasti. To by byly klady. A ted zapory. V prvni rade postava Amandy, ktera dává pojmu "blba zenska" naprosto novy rozmer. Neco tak nepovedeneho se jen tak nevidi. Ruku v ruce s Amandou jde prekombinovany pribeh, kde je jen jedna z mnoha point zajimava, nanestesti je to zrovna ta nejocekavanejsi. Doufam, ze v dalsim dile se tvurci vykaslou na pribeh a zustanou jen u pasti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $80,238,724Tržby Celosvetovo $164,874,275Tržby za predaj DVD v USA $47,129,341 //počet predaných kusov 3,031,610║ __Tak toto už nie! -som si povedal, keď som sledoval jednu samoúčelnú scénu za druhou, takto mi pokaziť túto sériu fakt nemuseli, k ďalším dielom už nenachádzam optimistickú chuť. /videl v kine: 45%/ ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Hlavným účastníkom Jigsawovej hry je tentokrát otec, ktorého syn zahynul pri dopravnej nehode a on sa s tým nedokáže zmieriť. Vo svojom novom „vezení“ má možnosť ovplyvniť (pomôcť) obetiam dostať sa z nastražených pascí. No tými obeťami sú napríklad svedkyňa nehody ktorá zbabelo ušla, doktorka ktorej sa nepodarilo chlapca zachrániť, policajt ktorý prípad odbil, sudca ktorý pre vinníka nehody vyniesol príliš mierny rozsudok a samozrejme vinník nehody. Naviac Jigsaw každú chvíľu odíde na onen svet a tak ho pani doktorka musí udržať nažive lebo ak zomrie on zomrie i ona. A o úspešný chod Jigsawovej hry sa zatiaľ stará jeho nový nasledovník. Nečakal som to no predsa. I Saw III si udržalo istú úroveň. Každý vie čo asi môže od filmu čakať. Drsné scénky mučenia (tentokrát i drsná operácia), Jigsawove hry nepostrádajúce nápad, všetko je to skombinované tak aby to zapadalo s predchádzajúcimi časťami a záverečné rozuzlenie nás opäť presvedčí, že Jigsaw je skvelí manipulátor i na pokraji smrti. A nemyslite si, že treba vypnúť mozog. To teda nie, radšej sa pekne sústreďte hneď od začiatku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že Saw III je tak nechuntý film, až by leckdo mohl zvracet, ale faktem zůstává, že brutalita je zde velmi samoúčelně nadužívána. Zatímco v jedničce měly pravidla každé hry spojitost s hříchy dotyčné osoby a tedy se to dalo skrýt pod roušku jakéhosi prozření a nápravy, tentokrát jde jen a jen o hry na krev a lámání kostí bez dalšího kontextu. Originalita se vytratila už ve dvojce, nyní zmizela i hodnota obsahu, aspoň že klaustrofobická atmosféra bezmoci a vcelku podařený závěr zbyl. Je však jasné, že od teď série Saw sázi pouze na teenagerskou fascinaci přehnaným násilím a paradoxně ano, jsem zvědavý a budu se kvůli tomu dívat i na další díly... Že by geniální marketingový tah? 5/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

No, abych byl upřímný, jsem z tohoto filmu velmi rozpačitý. Zatímco oba předchozí díly měly koule a byla radost se na ně dívat, tak z toho třetího byla (a nejspíš stále je) cítit jistá 'únava materiálu'. Samozřejmě, nuda to není a snímek se nestává pouhým čekáním na finální pointu, ale způsob jakým se snaží autoři udělat tenhle díl zajímavý a nový je mnohem horší než kdyby vystavěli příběh na premise předchozích Pil. Ano, je to zvláštní, ale Saw 3 je extrémně překombinovaný film, ve kterým se vypráví rovnou několik příběhů, ale rád bych to vzal od začátku. Snímek začíná úžasným způsobem, i když později zjistíme, že to co vidíme nehraje vůbec žádnou roli, neboť tato část příběhu je později zapomenuta. Máme možnost zhlédnou několik úžasných vražd, které mají atmosféru (!), ale postrádají dějovou linii, neboť ta přichzí až za okamžik. Zajmutím doktorky jsem byl opravdu překvapen a přiznávám, že stejně jako ona, jsem neměl vůbec žádné tušení, co se to sakra děje. Jenže prokládání jejího příběhu hrou Anguse Macfadyena a jeho otravnými flashbacky nefunguje tak jak bych si přál. Příběh je příliš roztříštěný a v samotných fázích, kdy má sepnout diváka, vždy přepne na jinou linii a sám se tak rozpadá. Bohužel, musím zvolat, neboť pasti byly tentokrát opravdu povedené a třeba topení soudce působí přesně tak jak má. Ač jsem celkově zklamán - a pointa se opět velmi líbila - jsem zvědav na další díl... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Se stopáží 113 minut se jedná o nejdelší film série. (Zdroj: ČSFD)
  • Tvůrci požádali producenty hororové parodie Scary Movie 4 (2006), zda by mohli použít jejich kulisu koupelny, která byla přesnou kopií kulis použitých ve filmech Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005). Dostali svolení ji použít. (Kulmon)
  • Natáčelo se v Torontu v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama