Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

mzss1 

všechny recenze uživatele

PREQUEL k předchozímu filmu z roku 2003. Co se týče příběhu, tak je ještě více jednodušší, herecké obsazení mě už tolik nebavilo jako v předchozím filmu, ale šlo to. Napínavost tu moc není, zato děsivá atmosféra tu teda je. Film je o dost krvavější a drsnější. Přístupnost R byla teda využita celkem naplno. Hudba opět podařená. Připadalo mi to chvílema i jako velké psycho. Rozřezaných obětí zde bylo dost, stejně jako v předešlém filmu. Závěr filmu mě trošku zarazil, ale když je to prequel, tak to dokážu pochopit. Tento díl měl menší nápady a napínavost, hororové prvky, ale to nevadí, nahradilo to naprostý masakr, brutalitu a spoustu krve. Proto hodnotím film na 80% = **** PS: Stejně tak jako u púvodního filmu z r 2003, tak zde zvyšuji na plný počet hvězd, je to jeden z nejdrsnějších filmů, co jsem kdy viděl.. tehdy v mých cca 15 letech jsem z toho byl docela vycvaklej a i po letech to působí tak podobně ... ;) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samý, co Nispelův remake, jen o dvě třídy brutálnější. Jenže ani litry červeného barviva a velký počet uřezaných končetin nezamaskuje vyčpělou sterilitu. Ještě větší ponurost a syrovost je pro hororového diváka vítaná, bohužel chybí výraznější nápad nebo alespoň moment překvapení, jakým byl předtím například drtivý nástup Leatherface. Panenku Jessicu vystřídala na postu hlavní hrdinky další panenka Jordana, šerif Hewitt dostal více zaslouženého prostoru, závěr se tentokrát taky zlepšil, jenom to zkrátka nepůsobí tolik naléhavě, jak očividně chce. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem preco, ale mal som pocit, ze po Texaskom masakre z roku 2003 sa mi tento Pociatok zdal byt zbytocne natoceny, aj ked tu sa reziser Liebesman pokusal ukazat nieco nove. Teda ako sa narodil buduci vrah, kde vyrastal a preco sa stal vrahom. Opät je tu parta mladych ludi a par psychopatov, ktori si vychutnavaju trapenie ludi. Atmosfera je desiva rovnako, ako aj v predchadzajucom filme z roku 2003, ale to mi nestacilo. Prilis rychlo to skoncilo, aby si film odomna zasluzil 4 hviezdicky. Dufam, ze producent Michael Bay to pri buducich hororoch ako Piatok trinasteho alebo Nocna mora z Elm Street nebude s tymi pokracovaniami prehanat.......16.04.2008 ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

No, myslel jsem, že budu hodnotit tak jednou hvězdou, a on tenhle film je snad povedenější než díl první. Teda obsahově je to shit, prostě nic výjimečného, všechno tu už bylo tisíckrát a těla se dneska řežou vejpůl v každém druhém drsném filmu, ale prostě tenhle snímek nějak extra kvalitativně nevybočuje od filmů typu Hostl, a těm jsem dával kolem tří hvězd, tak výjimku neudělám ani tady. Nic to ale nemění na tom, že kdyby tenhle film nevznikl, tak byo se to ani nepoznalo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Tak to dopadá, když se místo podle scénáře točí podle hromady zakrvácených vnitřností a zlatý filtr to nespasí. Znechuceni sice budete, ale bohužel znechuceni zoufalým nedostatkem nápadů filmových tvůrců, kteří už po x-té prefabrikují totéž, aniž by to bylo jen trošičku zábavné. A tak se nabodává na hák a řeže motorovou pilou a divák zívá a zívá, projíždí film rychloposuvem a ještě si průběžně čte na netu recenze na něj. Cesta na Počátek je jako celý film odfláknutá a fádní a jediným dobrým tahem bylo vystavění filmu kolem postavy šerifa v podání skvělého R. Lee Ermeyho. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Taylor Handley (Dean) zapôsobil na riaditeľa a produkčný tým natoľko, že ho v momente po konkurze obsadili do filmu. (FromHell)
  • Natáčení probíhalo v Pflugerville v Texasu. (J*A*M*A*L)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama