Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling byl jako učitel na drogách výborný. Inspiroval své svěřenci, ale zároveň byl sám ztracený. Učitel feťák je zajímavé téma, ale nějak mě nechalo chladnou. Možná kdyby stopáž byla o něco kratší nebo linie se studentkou trochu upravená...každopávně rodinná večeře mi ještě dlouho zůstane v hlavě. ()

Reklama

charlosina 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bílý učitel na černošské škole, který si umanul, že "zachrání" alespoň jedno dítě z problematické čtvrti... ze čtvrti, kde jsou drogy na každém rohu a kde jsou jakousi součástí denního života. A mezi žáky byla jedna dvanáctiletá černoška, která se rozhodla, že zachrání svého učitele. // Zajímavý příběh, zvláštní podání, ale účinek... ten mě jaksi minul. Bohužel. Bylo to tak natahované, že jsem se těšila, až zazvoní na přestávku a já si budu moci alespoň na pět minut provětrat hlavu.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na herecký koncert R. Goslinga. Ten je bezpochyby hlavnou postavou, ostatné miniroličky mu iba nahrávajú. Každému musí byť od začiatku jasné, že učiteľ, ktorý si nasáva nozdry fetom sa v tých sračkách skôr či neskôr utopí, príde minimálne nejaký zásadný zvrat alebo tragický koniec. Záver, ktorý režisér zvolil ma skutočne nasral a mal som taký neodbitný pocit, že som vlastne sledoval zbytočný film. Je tu Gosling, je tu atmosféra i niekoľko dobrých momentov, ale chýba príbeh. Ako celok iba priemer, ktorý vyšumí do prázdna. 60%. ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Fuu..tak toto som nečakal. To že je Gosling skvelý herec som vedel, ale vďaka tomuto snímku je u mňa jeden z najvýnimočnejších súčasne scény. To sa zhostil svojej postavy ma nechalo počas celého filmu v nemom úžase. Silný príbeh, ktorý je dosť reálny ešte viac umocnil zážitok. Scéna kde mu jeho žiačka donesie dávku je nezabudnuteľná...možno som ešte v opojení...u mňa 95% a Golslingov výkon na Oscara. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama