Reklama

Reklama

Brett je začínající pomocná editorka v menším vydavatelství. Velmi se snaží a doufá, že bude brzy povýšena. Bohužel se vymění vedení a povýšení je rázem v nedohlednu. Brett usoudí, že se musí seznámit s Archie Knoxem, známým a úspěšným editorem. Doufá, že se od něj něco naučí. Vypraví se na autogramiádu nové knihy a doufá, že si jí všimne a seznámí se s ním. I její teta Hilda se s ním kdysi přátelila. Archie si jí opravdu všimne a pozve ji na večeři. Možná by rád i něco víc, ale Brett má přítele, který je momentálně v Evropě. Mezi Archiem a Brett pomalu vzniká přátelství, jež přerůstá v lásku. Nečekaně se však vrátí Brettin přítel, který je v porovnání se vzdělaným a zralým Archiem úplná nula. Brett se s ním rozchází, nemají si co říct. Archie však má poměrně pestrou minulost. Dvě nevydařená manželství, dceru, která s ním přes jeho snahu nekomunikuje, mnoho bývalých milenek, cukrovku... Navíc je alkoholik, byť plný snahy s pitím přestat. Brett je naopak nepopsaný list papíru a k Archiemu přímo vzhlíží. Když Archieho dcera slíbí, že s ním půjde na koncert, ale nedorazí, Archie a Brett se pohádají. Dva dny spolu nemluví. Brett je hrozně nešťastná a stýská se jí... (TV Prima)

(více)

Recenze (78)

P3tulQa 

všechny recenze uživatele

Možná mě ovlivnil šarmantní a oslnivý Alec Baldwin, ale přišlo mi to strašně hezký. Tak čistý, klidný, ale zároveň smutný a nevyrovnaný.. Brett mi přišla vážně jako malá holčička, ale bylo krásný, jak se milovali s Archiem. Je to sice alkoholik, ale kdo by mu odolal? Vážně Bett miluje. Ale přiznejme si, že alkoholikem bude navždy a kvůli ní by se nezměnil. Je to krásnej film, který si člověk pustí, když má volný a odpočinkový večer. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda..Filmový pár - Baldwin a Gellar = nezáživné, bez iskry, skoro fiasko. Baldwin už nie je, čo býval, jeho frajerské časy donchuana skončili, ( herec je ale samozrejme výborný).. jasné starneme všetci, ale keď vidím párik tohto typu – starší chlap s „pivným bembekom“ (tzn. veľké brucho) a mladé žieňa s detskou tváričkou ako sa bozkávajú, zvlášť keď medzi nimi nikdy v živote nepadla iskra ani nič podobné – to je des. Režisér sa asi pomýlil, alebo toto je romantika? Tak namiesto Aleca si tam viem predstaviť napr. Clooneyho a Sarah Shahi, medzi nimi je tiež presne 19 ročný rozdiel, ale výsledok by bol na 100 percent úplne iný. A keď sa dostanem k deju filmu, tak veľmi nie je o čom. Škoda. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro mladé dívky, které věří na pravou lásku a velkoryse přehlížejí některé detaily. Třeba nevidí problém v tom, že jejich protějšek je mnohem starší, neurazí je jeho movitost a překousnou i jeho konexe. Mne to tedy rozhodně nenudilo, ale proti výletu na Kokořín to zase žádná sláva nebyla. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tak především, tohle rozhodně NENÍ komedie! Nemá to s komedií absolutně nic společnýho. Mnohem víc je to drama o hledání životních hodnot, o dospívání (duševním, samozřejmě), o alkoholismu a mnoha dalších problémech. To by mi ani tak nevadilo, i když jsem nejdřív byla trochu zklamaná. Horší je, že tohle je opravdu nudnej film a ani věčnej sympaťák Alec Baldwin to nespraví, protože tady nehraje sympaťáka, ale pěknýho vopruza, se kterým bych já nebyla ani minutu. Vlastně nemám nejmenší představu, co na něm hlavní hrdinka vidí a když už jsem u toho, tak ani nevím, co on vidí na ní (kromě pěkný figury). Tenhle film rozhodně nemůžu doporučit. P.S.: Pro glide4ever: Holčičí záležitost? Jsem holka a taky jsem párkrát usnula, takže spíš záležitost jinýho vkusu ;-) ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Když vynechám fakt, že SMG už je 30 a hraje si tady na 20ti letou, kdy fakt omluva, ale je to poznat. Hlavně proto, že jí znám jako 20ti letou, no a právě tady už působí daleko dospěleji, vyzráleji. Chápu, že se jí v tom chtělo hrát, ale holt bych si ji přál vidět v něčem lepším, hlubším. Co se ale musí ocenit, je výběr hudby, kdy vždy šlo o celkem originální skladbu a dobře odrážela nálady ve scéně. Celkově mě to ale moc nezaujalo, drželo se to jedné z laciných tradičních šablon romantických komedií. Patrně nebýt tam "Buffy" už bych to vypnul. 40% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Sarah Michelle Gellar žádala, aby si Alec Baldwin směl zahrát Archieho Knoxe. (HappySmile)
  • První film, který režíroval Marc Klein. (HappySmile)
  • Natočeno podle bestselleru Melissy Bank "The Girls Guide to Hunting". (M.B)

Související novinky

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

Průvodce rybařením a lovem pro ženy

14.06.2006

...se jmenuje snímek vznikající v New Yorku podle stejnojmenné úspěšné povídkové knihy autorky Melissy Bank (přirovnávána k Johnu Updikeovi). Ta v roce 1993 dostala cenu Nelsona Algrena za krátkou… (více)

Reklama

Reklama