Reklama

Reklama

Ahimso, přestaň utíkat

(festivalový název)
  • Thajsko Ahingsa-Jikko mee gam (více)

Obsahy(1)

Teenager jménem Ahimsa žije neklidný život plný drog a bláznivých kamarádů. Pattaya je naopak dívka z dobré rodiny. Vystudovala medicínu, za přítele má policistu a její život je snad až příliš dokonalý. Jednoho dne začnou Ahimsu pronásledovat vize budoucnosti a ke svému úžasu zjistí, že ho pronásleduje také jeho naštvaná karma neboli osud v podobě mladíka jménem Karma, oblečeného ve sportovním úboru, v teniskách značky Nike a s vlasy obarvenými na rudo! Tehdy Ahimsa potká Pattayu, která se snaží odhalit tajemství jeho záhadných vizí, aniž ví, že ona sama je jejich součástí. Co vlastně Ahimsa vidí? Karmu? Lásku? Nebo obojí? Buddhistický thriller. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina tohoto „buddhistického thrilleru“ to poněkuď přehnal s experimentováním s LSD, načež má halucinace a vidí věci, které se teprve stanou. Jakoby to nestačilo, jde po něm jeho karma (v červené teplákovce Nike), rozhodnutá ho pravidelně trestat za něco, co spáchal v minulém životě. Natočeno v moderním nadupaném vizuálním stylu. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nápad zajímavý, audiovizuální zpracování moderní (to se na MFFKV cení:), ale chvílemi to byl až moc přeplácaný mišmaš. 70 % ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Zběsilé průlety kamery městem, stejně jako jiné pestré audiovizuální finesy, jsou skvělé a spolu se sbírkou exotů ve filmu obsazených tvoří jakýsi thajský Trainspotting, jenž nahlíží na drogovou problematiku z jiného úhlu. Ahingsu ani nelze brát za konkurenci kulťáku Dannyho Boylea. Není tak zábavný, nasazené tempo místy citelně klesá. Rudý týpek mohl být v prudění nebohého Ahimsy poněkud vynálezavější... Ale což o to, "halucinogenní" snímky nerostou jako houby po dešti a tento se vcelku povedl. 7/10 ()

mistvan 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak poslouchal ostatní díváky v kině, měl jsem pocit, že si nikdo nevšiml, že film byl natočen v buddhistické zemi a že tam celou dobu šlo o Ahimsovu karmu. Buddha přece řekl, že nikdo neuteče před svou karmou, ani kdyby se schoval na dno oceánu a že karmě je možné uniknout jedině dosažením osvícení (nebo-li "zastavit se", jak to nakonec formuloval ten šílenec Einstein). Tak už sakra konečně někomu dojde o čem ten film je!!! Každopádně to považuji za naprosto originální, odvážné a hlavně vtipné zpracování tématu jako karma, znovuzrozování atd., což asi ale spíš ocení publikum, které má o těchto věcech aspoň určité povědomí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama