Reklama

Reklama

O lásce

(festivalový název)
  • Jižní Korea Reobeu tokeu (více)

Obsahy(1)

Mladá Young-shin se v noci za mikrofonem rádia stává přítelkyní osamělých srdcí: do jejího pořadu „Love Talk“ telefonují kalifornští Korejci a zpovídají se jí ze svých smutků a bolestí. Young-shin však trápí stejné problémy jako její posluchače. Přestože získala vše, kvůli čemu do Ameriky přijela – svobodu, peníze, vzdělání –, potácí se odstřižena od své vlastní minulosti, sama v zářivé a nekonečně rozlehlé městské krajině. O to silněji ji proto zasáhne setkání s jejím dávným milencem Ji-seokem, který se vydal do L. A. hledat vlastní sen o budoucnosti, jehož součástí Young-shin nikdy nepřestala být... Režisér Lee Yoon-ki obklopil tuto romanci, zachycenou v dlouhých, tichých a podivně vyprázdněných záběrech, útržky mnoha dalších osudů asijských emigrantů a proměnil ji tak v podobenství o stesku a nadějích těch, kteří svými životy procházejí jako cizími městy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Docela pekne a vystizne zachyceni osudu lidi, kteri si mysleli, ze se ve velkem meste odpoutaji od sveho dosavadniho nespokojeneho zivota a najdou tam svobodu a spoustu moznosti se realizovat. Misto toho je tam vsak cekala jeste vetsi prazdnota nez poznali dosud. Znam par lidi, kteri si v mensim meritku prozili totez. Vubec se mi bohuzel nelibila herecka v hlavni roli, byla mi dost nesympaticka, coz mohlo byt dano vice faktory - nevhodnym obsazenim, nezvladnutym projevem, obcasnymi chybami ve scenari atd. Jako bych ji misty ty stavy pral a rikal si, ze si za to muze vlastne sama. Je to ale jen muj osobni pocit, nikomu ho nenutim a nevztahuji ho na divaka jako takoveho. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po filmařský stránce je to vcelku zajímavej film, lehce minimalistickej v jistým směru, ale mám z toho pocit, že ten film si režisér točil pro sebe. Myslím, že cílem bylo ztvárnit jeho mindrák ze světa a přenýst jeho nevyrovnanost na co nejvíc lidí. Ve 2 hodinách nás 2 hloupý, citově vyprahlý a totálně sobecký ženštiny - který asi tvoří autorův pohled na současnou společnost - donutí přistupovat na myšlenku, že láska neexistuje. A trpět nad faktem, že je sledujeme, jak před každým problémem utíkají dál, jak vším ubližují svému okolí a samy si to neuvědomí. Film bych dával na 3/5, myšlenku stěží na 1/5, takže průměr. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama