Reklama

Reklama

První láska

(festivalový název)

Obsahy(1)

Love story odehrávající se v šedesátých letech představuje komorní variantu snímku Bonnie a Clyde, v níž nechybí zločin podle skutečné události, který dodnes inspiruje japonské umělce k fikcím a dohadům. Misuzu, osamělá studentka z problémové rodiny, nalezne útočiště u svého bratra Rija a jeho přátel. V zakouřených barech je sice jeden den jako druhý, ale vzrušení do jejich životů vnáší sex, drogy a alkohol. Jeden z rebelujících mladíků, Kiši, Misuzu osloví a nakonec ji získá pro kriminální čin neslýchaného rozsahu: loupež hotovosti v hodnotě 25 milionů dolarů, určených jako odměny pro zaměstnance Toshiby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Slarque 

všechny recenze uživatele

S citem odvyprávěný křehký milostný příběh o pozadí jedné z největších loupeží v japonské historii (!!!). Nic pro fanoušky lupičských filmů, protože tato součást filmu v něm ani nezabírá moc času, ani pomalé vyprávěcí tempo moc nezrychlí. Opravdu je to v první řadě romance, zbytek už je jen drobné koření. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři, ale slabší. On je to vlastně celkem zajímavý příběh, místy více místy méně, místy více-méně romantický, ale co určitě není - není poutavý a většinou ani zábavný. Ty dvě hodiny mi daly celkem zabrat, a také jsem zcela nepobral, jestli je podle skutečné události částečně, vůbec nebo plně - a pak mi tam zase chybělo vysvětlení, jak by se o tom tvůrci filmu dozvěděli, že to bylo právě tak. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Fiktivní příběh založený na skutečných událostech z Japonska před 40 lety. Pomalá atmosféra, samotné loupeži se věnuje snad jenom třetina filmu, větší prostor je věnován milostné lince, která mě moc za srdce nevzala. Hlavním plusem filmu zůstává povedená evokace dobové atmosféry. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Antigangsterka situovana do japonska konce sedesatych let me svoji prostotou, milostnou linkou a autentickym ztvarnenim dobove atmosfery velmi okouzlila. Na KV 06 muj oblibeny film. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama