Reklama

Reklama

Blue Cha Cha

(festivalový název)

Obsahy(1)

Mladičká A-Yu se trápí pocitem, že se jí štěstí vyhýbá. Anne, kamarádka z vězení, jí slíbila, že se o ni postará, ale dokonce i milenec, kterého jí Anne domluvila, hned po první noci zmizí. V továrně, kde začne pracovat, se o ni zajímá mladý muž a vypadá to, že by jí mohl nabídnout vše, po čem A-Yu touží. Bylo by ovšem zapotřebí, aby se stala samostatnou, aby byla dospělou a zodpovědnou bytostí. Jenže A-Yu, protagonistka filmu s podtitulem „Život je tvrdý, když se vám nedaří, zatančete si ča-ča“, se ve svém tanci životem stále potřebuje nechat někým vést. Věčně smutná, přecitlivělá, s nemocnou duší. Věčně pasivní a dětská ve vztahu k mužům i ke své přítelkyni Anne. Možná tím jediným, kdo jí otevře cestu k sebepoznání a tak k plnějšímu životu, bude nakonec rybář, autista, který s lidmi komunikuje prostřednictvím maňásků... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Ceres 

všechny recenze uživatele

I přes určité negativní názory na tento film tady v komentářích, nemůžu také řici, že tohle je nějaká bomba, ale... taiwanské filmy, které jsem doposud viděl, mně dokázaly svým stylem dostatečně okouzlit, stejně jako tento. To rozvolněné tempo mi tady opět sedlo velmi dobře, kamera byla skvělá, a i když bych mohl mít nějaké výtky k ději, tak celek moje filmové choutky uspokojil, takže šlo o dobrou záležitost, takže u mě se vražda na publiku nekonala. Za mě 65% a kvalitní 3. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Proč tyhle filmy na Taiwanu pořád točí? Filmy, které můžete přetáčet a o nic nepřijdete. Vyznění, že nejlepší je samota a nechat lidi žít tak, jak jsou zvyklí, mi moc nezaimponuje, ale nejhorší je opravdu to, že než se ho doberete, musíte skoro 2 hodiny koukat na to, jak se nic neděje. Hlavně že je to prokládáno scénkami, kdy někdo jen tak sám se sebou tančí, no, zřejmě čaču. Atmosféra - trochu, emoce - nikde. Opravdu mě fascinuje, že je každý druhý taiwanský film takovýhle. Mohli by tím vraždit publikum. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nabízí pomalu plynoucí příběh, vypjaté emoce, psychickou poruchu a spoustu pláče. Je to dobře natočené, ale lehce to uspává (50%). ()

Davson 

všechny recenze uživatele

„Život je tvrdý, když se vám nedaří, zatančete si ča-ča," říká podtitul filmu. Nakonec zjistíme, že ta ča-ča je tu asi jen pro efekt, protože speciální účel to nemá. Hlavním (a velmi podstatným) problémem filmu je určitě hlavní postava A-Yu, jejiž chování lze jen těžko uvěřit, neboť je to neustálé skákání z extrému do extrému - neuvěřitelná naivita, náhlá agresivita, obrovská přecitlivělost. A když jsem se dozvěděl, kvůli čemu byla A-Yu ve vězení, to už bylo na mě trochu moc. Nemohl jsem se ubránit dojmu, že si režisér Cheng myslí, že když je kinematografie Dálného východu v současnosti v kurzu, tak nám může předhodit kdejakou rádoby oduševnělost doufaje, že mu to obecenstvo zbaští. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama