Reklama

Reklama

Grace už není

Trailer

John Cusack se nedokáže vyrovnat se smrtí manželky a svým dcerám to říct také neumí...  Stanley Phillips je hrdý americký vlastenec a otec dvou dcer, jejichž maminka jako členka amerických ozbrojených sil byla nedávno povolána ke službě v Iráku. Režisér James C. Strouse se rozhodl ukázat život na americkém malém městě, když jeden z členů rodiny bojuje se zbraní v ruce na druhém konci světa. Překrásně poetický snímek umocněný procítěným výkonem Johna Cusacka, jenž vždy dokázal vystihnout patos svých hrdinů, ale v tomto snímku dosáhl prozatímního hereckého vrcholu. Režisér Strouse ve svém debutu nabízí divákům emocionálně nabitý film s pečlivě komponovanými záběry, hlubokou lidskou procítěností a jasným politickým vyzněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

freddy 

všechny recenze uživatele

John Cusack je mým nejoblíbenějším hercem. A díky tomuto filmu jsem si jen potvrdil a znovu jsem se přesvědčil, jak vynikajícím a kvalitním hercem John Cusack je. Jedná se totiž o další excelentní a perfektní výkon tohoto herce, který jako představitel hlavní role celý film úžasně táhne a za pomoci velmi dobrých hereckých výkonů dvou mladých hereček, které zde ztvárňují dcery hlavního hrdiny, se z tohoto filmu stává film dokonalý, kterému nemám co vytknout. Co se týče námětu a tématu tohoto filmu, tak celý film je velice dramatický, velice vážný, ale v určitých chvílích i mírně odlehčený. Je to vlastně taková trochu netradiční road movie, kdy otec chce napřed svým dcerám dopřát nějaký úžasný a pohodový zážitek, aby potom informace, že jejich matka padla ve válce v Iráku, pro dívky nebyla tak šokující. A tak je vezme na cestu do zábavního parku kdesi na Floridě, přičemž s nimi zažívá různé situace. Dobrý nápad bylo i setkání hlavního hrdiny a jeho dcer se svým bratrem, který to také trochu odlehčil. Prostě tenhle film i přes své smutné téma působí velice sympaticky a opravdu se díky kvalitním hereckým výkonům jedná o dokonalý film, kterému z mého pohledu nic nechybí a který se musí líbit téměř každému. Jistě, někdo v tom filmu může vidět jen nátlak na divákovy city, tedy citové vydírání. A já nepopírám, že skutečně určitý citový nátlak tam je, ale nepovažuji to za nijak výrazný nátlak na city, vše je to jaksi v přijatelné normě. Já v tom zkrátka vidím kvalitní film, který se může pochlubit kvalitními hereckými výkony a dobrým námětem. Z mé strany je to tedy za pět hvězdiček a určitě si tento film pustím ještě vícekrát. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pekným, priam až poetickým spôsobom natočená dráma o tom, že niektoré pravdy sa len ťažko vyslovujú... Čo sa týka obsahovej stránky, na danú vec mám svoj názor a ten sa diametrálne odlišuje od toho Stanleyho. Navyše pokiaľ ide človek človek šíriť "demokraciu" do sveta, tak musí počítať s tým, že sa už nevráti. Myslím, že rečiam typu "musíme brániť slobodu" , "chránime náš americký národ" a podobne, tak tým už dnes nikto neverí. Možno len ten najväčší tupec. Takže obsahová stránka ma dosť iritovala, no oceňujem to spracovanie a herecký výkon. To bola extraliga. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě mi přišlo na mysl, jak asi bylo těmhle otcům, matkám a dětem, co ztratili nejbližší ve válce v Iráku, když slyšeli z rádia o zbytečnosti Američanů na Středním východě, zpochybnění celé mise, o ekonomickém dobývání nových provicií pro impérium zvané USA. Málokdo dneska věří, že to byla osvobozující válka za spravedlnost. Jak je asi pozůstalým obětí této zbytečné války? Jinak samozřejmě velmi smutný příběh, holčičky hrály perfektně a stejně i Cusack s kamennou tváří zlomenou bolem, takže 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Sentimentální citovka, která mě o svým obsahu moc nepřesvědčila. Ta mladší holka tam byla jenom kvůli kudrlinám a ta starší dostala nakázaný přestat se smát, i když neměla důvod, když to nevěděla. To téma mě taky moc nebralo. Ale co mi na tom nejvíc vadilo, tak frekvence výskytu slova "máma" za minutu. Ničím to nepřekvapí a skončí to přesně tak, jak se dalo očekávat - dojemnou scénou. Moc nedostatků na dobrej film... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové dielo, ktoré ma veľmi nezaujalo... ako prvotina je Grace Is Gone OK, avšak vážna téma nestačí na seriózne prevedenie. Aj napriek 90 minútam sa film neskutočne vlečie a čas tuhne na bode mrazu. Snaha Johna Cusacka dokonca prevyšuje jeho "zlatú eru",ale "jeho" vnútorne rozpoloženie a správanie ma nijak zvlášť neočarilo... ako celok slabé 5/10 ()

Galerie (19)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Každý umírá, ne každý žije

Každý umírá, ne každý žije

26.06.2006

Od chvíle, kdy Američani zaútočili ve jménu svobody uběhlo už docela dost vody a proto začínají američtí filmaři reflektovat na události. Například John Cusack zrovna nedávno dokončil jeden takový a… (více)

Reklama

Reklama