Reklama

Reklama

A Man and His Dog Out for Air

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1957, 3 min

Režie:

Robert Breer

Recenze (6)

dwi 

všechny recenze uživatele

Jednoduchou animací pomocí černých linek na bílém pozadí si Breer hraje s abstrakcí a figurací. Permanentní transformace z jednoho nestabilního tvaru do jiného a zpět však v tomto případě působí jako netečná matlanina tříletého děcka… ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prechádzka imagináciou autora. Od kaviarenského stolíka k oblohe a späť. Z vtáčieho sveta do parku, prostredníctvom hovienka operenca, upusteného medzi kríky. Uvoľnená čierna linka a priestor predstavám v dvoch minútach. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi si to budem musieť pozrieť ešte raz, pretože ak by sa film volal Žena so svojou mačkou v supermarkete, nevidel by som v tom rozdiel. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Linky přecházející za štěbetání ptáků (ptáka jednoho) z jednoho abstraktního tvaru do druhého, připomínají procházku parkem, kterým procházíme a prohlížíme těkavým zrakem bez nároků na zachycení jakéhokoli detailu, který se tu a tam přesto z animace vyklube: pták, míjející chodec, louka, stromoví, schodiště aj, na konci, jako by animace vystoupila z první osoby a zobrazí samotnou vnímající osobu: pána vycházejícího z parku se psem. Jen to ale pouze můj pocit, reaguji tím na dwiho a flippera,. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle člověk musí mít opravdu velmi citlivé vnímání a velkou představivost, abyste se procházeli společně s těma dvěma na čerstvém vzduchu... Ti méně vnímavější to poznají aspoň podle zvuku ptáků a čár, které se na konci konečně promění v psa na vodítku s pánem... ti více vnímavější si opravdu užijí onu procházku přírodou a to, co na konci jiným připomínalo dort, jim přijde jako schody. Jak píše Flipper opravdu to připomíná obrazy od P. Klee ale mě třeba více V. Kandinskij nebo Legéra. Hodně umělecký film, který jde těžko hodnotit nějakou škálou hvězd. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=GDc__k-Zwx8 ()

Reklama

Reklama