Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zia to má těžké: nechala ho přítelkyně, rodiče mu nerozumějí a – no jo, zrovna spáchal sebevraždu a teď žije „na onom světě“. Je to svět plný podřadné práce, sešlých barů, bývalých přítelkyň a nefungující dopravy. Jen co se v něm Zia octne, získá dva nové přátele: mazaného rockera ruského původu s podivným šarmem a inteligentní sexy naivku, která chce dokázat, že je tady omylem. V rozpadávajícím se oranžovém kombíku, který drží pohromadě pouze díky lepicí pásce, vyrazí společně na cestu, kde potkají neodolatelného Knellera (Tom Waits), který je provede poslední verzí Utopie. Film plný nečekaných zázraků a absurdního humoru ukazuje, jak je lidský život ve skutečnosti vzácný a nepředvídatelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kam půjde duše mrtvých, pokud si vzali život sami? Do pekla, nebe nebo na šedé zamlklé místo bez úsměvu, kde musí pokračovat dále v existenci. Třeba. A třeba je to místo prapodivných úkazů, setkání a skvělých road tripů. Wristcutters mají takové zvláštní tempo a dávkování děje, které zavání dost "indie/alternativ" stylem. Ale herci a jejich postavy to táhnou jistým tempem k něčemu, co se moc dobře sleduje, i přes svou lehkou podivnost a povrchovou lacinost. Sledování Wristcutters ale chce trochu přivřít oko - buďte příliš důvtipní, a rozdrolíte příběh i svět mezi prsty a stěží si jej vychutnáte. Buďte málo, a unikne vám ta sympaticky melancholická poetičnost děje a jednotlivých scén. Tak či tak, napněte plachty a zkuste, co vám do nich Wristcutters přinesou. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, který obývají pouze posmutnělé duše lidí, kteří si dokázali sáhnout na život, vítejte ve světě, který je prostý jakýchkoliv úsměvů, ve světě nasáklým melancholií, kde ani obloha nemá tu správnou barvu a kde se v noci nedočkáte jediné hvězdy, vítejte do světa sebevrahů. Může vůbec na místě plném beznaděje vzniknout něco tak křehkého, jako je láska? Ale ano, může, Wristcutters jsou totiž dalším romantickým filmem pocházejícím z té nezávislejší oblasti amerického filmového průmyslu.Je to romance poněkud netypická, surrealistická. bizardní, černohumorná, cynická, smutná, poetická, vtipná, je to prostě všechno možné, jen ne další sterilně dojemný filmový zážitek, na to je tento film až moc originální. Vítejte ve světě, který stojí zato navštívit. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podobné Interstate 60? Jasná povinnost. Samozřejmě jsem nečekal něco tak geniálního, ale i tak to bylo lehké zklamání. Proto ta hvězdička dolů. Jinak to ale bylo úžasně zajímavé, a často dost zábavné, téma, které sice nebylo až tak objevné, ale rozhodně hodinu a půl bezvadně poutalo mojí pozornost, aniž bych se otáčel na hodiny. 90% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Originálne hej. A s pekným soundtrackom. Ale najviac som sa tešil na príchod Waitsa na scénu, bohužiaľ práve ním sa to všetko pokazilo. Film stratil tempo, humor, aj akúkoľvek zaujímavosť a výsledkom je priemer, ktorý zaujme v podstate len svojim nápadom. A asi nemusím hovoriť, že aj ten mohol byť rozvinutý viac a lepšie. Celé mi to prišlo ako postapokalypťák, s nulovou výpravou. Navyše trochu nudný. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie. Nečakal som nič, no dostal som akúsi bizarnú road movie v čudnom a na pohľad nie moc príjemnom svete, kde môžu byť len samovrahovia, plnú svojského čierneho humoru a zopár pekných myšlienok. Navyše herci mi boli sympatickí a dejová linka občas dokázala prekvapiť nejakým bláznivým nápadom. Mám z toho ambivalentné pocity. Svojim námetom ide o smutné záležitosti, no sú podané v milom a humornom obale. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Pieseň, čo zaznie v prvej scéne "Dead and Lovely" naspieval Tom Waits. Tento herec a príležitostný muzikant vo filme rovnako stvárnil postavu Knellera. (Filip258)
  • Celý film je doprovázen písněmi skupiny Gogol Bordello. (Aurorka)
  • Vyobrazenie postavy ruského hudobníka Eugena je inšpirované spevákom skupiny Gogol Bordello Eugenom Hutzom. Pár songov od tejto skupiny je možné si vo filme vypočuť. (toi-toi)

Reklama

Reklama