Reklama

Reklama

Jestřáb umírá

  • USA The Hawk Is Dying
Trailer

Obsahy(1)

George Gatling (Paul Giamatti) je osamělý muž, který stále ještě hledá své místo na světě i sám sebe. Je majitelem autočalounictví, poměrně neúspěšným amatérským ptáčníkem a nepříliš vstřícnou hlavou své rodiny – rozvedené sestry Precious a jejího dvacetiletého autistického syna Freda. Georgeův život se změní v okamžiku, kdy polapí vzácného dravce: starobylá dovednost instinktivně fascinuje i Freda, pro jeho strýce je však možností, jak se cítit svobodněji uprostřed absurdity civilizovaného světa. Po tragické události se George zoufale upne ke své zálibě a přestává komunikovat s okolím, které mu připadá příliš racionální a povrchní. Jediné porozumění nalézá u studentky psychologie Betty. Ostatní ho však považují za blázna. Příběh inspirovaný románem současného amerického jižanského spisovatele Harryho Crewse nabízí silnou „přírodní“ metaforu, která je obrazem našeho neukotveného bytí v moderní realitě. Dočkal se úspěšného uvedení v soutěži na letošním festivalu Sundance a na MFF v Cannes. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

molotov 

všechny recenze uživatele

Temný film o touze jít si za svým snem za každou cenu, téměř bez ohledu na následky, která může vést až do míst, kam nikdo nechceme. Herecký koncert Giamattiho. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Na festivalu ve Varech jsem měl rozhodně vyhlídnuté na první pohled zajímavější snímky. Po skončení Hawk is dying mi ale chvíli trvalo, než jsem se sebral. Malý velký film, který si na nic nehraje, jen nám skvěle předvádí vnitřní zmatek postav.. U tohohle filmu jsem konečně docenil herectví Paula Giamattiho a zařadil si ho do top 5. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama