Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komedie Babova auta je situována do mrazivé divočiny severního Švédska. Poněkud natvrdlá blondýnka Anso (Sara Sommerfeldová) chce v tomhle snímku, ovlivněném Fargem bratří Coenů, aby její Jojo dělal v životě něco víc, než jen rybařil, ale rozhodně to nesmí mít nic společného s Babou, jejím otcem. Baba (Hassan Brijany) je překupníkem a obchodníkem s ojetými automobily a právě u něho se Jojo nechá potají zaměstnat. Udělá to poté, co Anso strhne poprask nad zjištěním, že Jojo rozházel všechny společné úspory. Jeho prvním úkolem v roli Babova pomocníka je získat auto Eleeny (Laura Malmivaarová). Baba ani Jojo netuší, že vůz ve skutečnosti patří jejímu příteli Ivanovi (Gyorgi Staykov), ruskému drogovému mafiánovi. Eleena se s ním nedávno ošklivě pohádala, takže ona zase neví, že Ivan schoval pod sedadlo slušnou sumičku dolarů, které ovšem nepatří jemu, ale bossovi všech bossů. Tuhle nefalšovanou lidovou zábavu režíroval Rafael Edholm, dobrosrdečný humor a herecký koncert udržují v sále stálou hladinu smíchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Švédská černá komedie, to je pro mě pojem a jistá záruka kvality. Neříkám, že tu nebyly ohrané momenty, ale já se tedy bavil královsky...aneb skvělé posezení v kině Panasonic v KV :) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jen tak ze zvědavosti mrknul, co to dávaj na HBO za švédskej film a spíš jsem měl v úmyslu se u toho v klidu najíst a po jídle to vypnout a věnovat se něčemu zábavnějšímu. Nudnější začátek tomu i nasvědčoval, že tohle žádný veledílo nebude, ale pak se tam objevila ustřelená hlava, padlo pár hlášek a já se u toho začal docela slušně bavit a zábava vydržela až do konce. No asi to neni film pro každýho, ale jestli máte rádi brutální humor, tak vám film můžu doporučit. Ke konci jsem teda měl pocit, že se možná až zbytečně tlačilo na pilu, protože to občas vypadalo, že ten film začíná parodovat sebe sama. Ale jinak mam z toho celkově spíš pozitivní dojem. Navíc skoro hlavní roli ve filmu hraje Cadillac Coupe DeVille z roku 1970, což mě taky potěšilo. Takže moje hodnocení berte jako takový lepší 3 hvězdičky - tak 65% ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pokud vám přijde vtipné, že někdo někomu zapíchne něco ostrého třeba do nohy, a toho člověka to očividně bolí, a srandovně zaskučí, Babas bilar (Babovy auta) je film pro vás. Mě se moc líbilo pár geniálních hlášek narážejících na švédsko-finské vztahy (něco jako (národnosti možná prohodím) – Švéd říká: „haha, tvůj finský nůž, kterým si mě bodl mi neublíží.“, Fin: „ten nůž je švédský.“, Švéd:“au“.). Krom pár podobných hlášek mě to zas tak nebavilo. Babas bilar je „cool“ komedie s drsnými gangstery a morbidním humorem. Mě to přišlo trochu moc chtěně „cool“, ale spíš mi to prostě jen nesedlo. Kdo má rád výše popsaný druh humoru, Babas bilar se mu bude líbit. (ještě zmíním perfektní záběr, kdy kamera stojí na silnici a sleduje auto, které se k ní rychle blíží – když ji dojede, kamera v jednom záběru, ve vteřině nabere rychlost auta a sleduje dění za volantem.těžko se to popisuje, ale moc se to povedlo) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama