Reklama

Reklama

Dcera té druhé

(festivalový název) (TV film)
  • Francie L'Enfant d'une autre (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Maud před dvanácti lety přišla o svoji šestiměsíční dceru, když ji někdo ukradl přímo z kočárku. S touto těžkou ztrátou se nikdy nedokázala vyrovnat, kvůli ní se rozpadlo i její manželství... Maud od té doby vede nevyrovnaný, osamělý, zoufalý život, soustředěný jen na hledání dítěte. Jednoho dne však spatří dvanáctiletou dívku Zitu, která má na břiše přesně stejné znaménko, jaké měla její vlastní dcera. Maud se seznámí s dívkou i s její matkou Joanou a postupně zjišťuje, že okolnosti narození Zity jsou značně podezřelé. Joana totiž v době těhotenství prožívala období těžké drogové závislosti a o porodu a prvních měsících dívčina života dokáže hovořit jen s mlhavou nejasností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dobrý, i když nijak překvapivý film o vyrovnávání se (resp. neschopnosti se vyrovnat) s životní tragedií (ztráta dítěte). I když zde najdete jen to, co byste čekali, není to ztráta času hlavně kvůli kvalitním hereckým výkonům. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Mateřská láska bývá někdy sobecká. Najít po letech ztracené dítě a přiznat si, že už nikdy nebude vaše, bolí. Vynikající byla hlavně postava Maud v podání Catherine Jacob. ()

bassator

všechny recenze uživatele

41st KVIFF 2006 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (L´enfant d´ une autre / THIS GIRL IS MINE / Dcera té druhé) ()

Reklama

Reklama